miercuri, 24 aprilie, 2024

Tatal i-a fost inger pazitor! Un copil a sarit intr-un bazin de la Strandul Municipal Iasi si a fost resuscitat de tatal sau pana la venirea medicilor! FOTO

Distribuie:

Publicat:

• Un copil lasat nesupravegheat de catre parinti a fost cat pe ce sa-si dea ultima suflare la Strandul Municipal • Cativa ieseni au reusit sa-l scoata din apa, iar tatal acestuia a inceput sa-i faca masaj cardiac pana la sosierea echipajului medical • Din fericire, copilul a scapat cu viata, insa intreaga intamplare ar trebui sa fie perceputa drept un semnal de alarma pentru toata lumea

In aceasta perioada caniculara zonele de agrement din Iasi au fost luate cu asalt. Sute de ieseni merg zilnic la Strandul Municipal impreuna cu cei mici, insa nu stiu cat de periculoase pot fi bazinele pline cu apa. Un copil de aproape cinci ani a fost cat pe ce sa moara inecat din cauza ca parintii l-au scapat din ochi pentru cateva minute. Tragedia a fost cat pe ce sa se produca in ochii a zeci de oameni. Micutul a sarit in bazin intr-un loc in care apa avea aproape doi metri. 

Citeste si : Ti se va face pielea de gaina! Acest accident a ingrozit Iasul! Ce au facut cei doi functionari, ucisi de un sofer teribilist, in ultima lor zi de viata! FOTO, VIDEO

“Copilul a plecat de langa parinti si a sarit in apa. L-au vazut cativa care erau in bazin si l-au scos dupa doua, trei minute, cred. Era inconstient, a venit tatal lui si a inceput sa-i faca respiratie… pana au ajuns medicii tatal lui l-a ajutat. Bine ca a scapat cu viata, ar trebui mai bine supravegheati copiii mai ales ca sunt zone cu apa foarte adanca”, a spus un iesean. 

Martorii au sunat la numarul unic de urgente si au anuntat tragedia. La fata locului a intervenit un echipaj SMURD care a continuat manevrele de resuscitare cu succes. Ieri baietelul a fost dezintubat, iar starea lui este stabila.

Cum se pot evita aceste tragedii?

Ieri, Strandul Municipal a fost luat iarasi cu asalt. Zeci de copii se “balaceau” in piscine mai mult sau mai putin supravegheati de catre adulti. Zilnic, doi salvamari incearca sa supravegheze zona. Unii ieseni spun ca este suficient, iar altii spun ca ar mai fi nevoie de cativa oameni pregatiti sa intervina in astfel de cazuri. 

“Sunt de ajuns doi salvamari. Eu cred ca de supravegherea copiilor trebuie sa se ocupe cei care vin cu ei, nu salvamarii. Copiii nu simt pericolul, nu stiu ce inseamna apa adanca si cat de periculoasa poate fi. Parintii, bunicii sau cine ii are in grija trebuie sa stea cu ochii pe ei…”, a completat un iesean. Pe de alta parte, oamenii spun ca municipalitatea ar trebui sa puna mai mult accent pe siguranta celor care ajung in astfel de baze de agrement. 

“Sunt prea putini doi salvamari, ar trebui sa fie macar trei, patru. Sincer, cred ca ar trebui sa fie in siguranta cei care vin la strand. Nu spun ca parintii nu trebuie sa ii supravegheze sau ceva, dar daca se intampla ca in acelasi timp trei oameni au nevoie de ajutor, cum procedeaza ce-i doi salvamari?”, a spus o ieseanca. 

Micutul are toate sansele sa se recupereze, insa aceasta intamplare ar trebui sa-i puna pe ganduri pe adultii care merg la strand cu cei mici. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img