miercuri, 24 aprilie, 2024

Tatal romanului ranit in Las Vegas: La prima rafala de impuscaturi nu si-a dat seama ce este. Luca spunea ca il arde spatele

Distribuie:

Publicat:

Traian Iclodean, tatal tanarului ranit in atacul din Las Vegas, a povestit pentru MEDIAFAX cum a ajuns fiul sau sa fie ranit in atacul din Las Vegas si cum a fost salvat Luca de o fata care se afla in zona. Barbatul spune ca evolutia starii de sanatate a baiatului sau este una buna.

Luca Iclodean era la serviciu in momentul in care Stephen Paddock a inceput sa traga in oamenii care participau la un concert in orasul american Las Vegas.
“E barman, nici macar nu s-a dus sa se distreze acolo. L-a salvat o fata care ne-a povestit ca el tocmai iesise de dupa bar sa aduca niste baxuri cu apa si cand s-a intors, la prima rafala de impuscaturi, nu si-a dat seama ce este pentru ca toti au crezut ca sunt artificii, la a doua rafala, l-a nimerit si pe el. Daca nu pleca din bar, nu ar fi patit nimic, dar asta a fost soarta. Prima data am vorbit cu fata, care l-a salvat, care este absolut socata de ce s-a intamplat acolo. Cand Luca a cazut, ea s-a urcat peste el si cand a pus mana pe spatele lui, s-a umplut de sange si nu isi dadea seama de unde si Luca ii spunea ca il arde spatele. Si s-a dus repede sa cheme salvarea, l-a scos de acolo pentru ca lumea se calca in picioare si l-a bagat intr-o salvare, care nu avea nici macar pat, l-au pus pe jos si asa l-a dus la spital”, a declarat pentru MEDIAFAX Traian Iclodean, tatal lui Luca.
Dupa ce a fost dus la spital, Luca a fost operat de urgenta. Fusese impuscat in spate, fiind afectati ambii plamani.

“Plamanul stang nu a fost asa de grav, in schimb din plamanul stang a fost nevoie sa ii scoata cam doua treimi pentru ca a fost foarte afectat. Acum va trebui sa invete sa respire altfel, dar o sa fie din ce in ce mai bine. Ca gravitate, el a fost al doilea caz, l-au bagat imediat in operatie. La 11 noaptea l-a impuscat si deja la 3 dimineata era scos din operatie. Medicii i-au bagat mult sange si i se umflase fata si mainile, dar acum arata foate bine. I-au mai dat niste medicamente pentru inima ca sa fie sigur ca inima nu a fost afectata”, spune tatal baiatului.
Luca este inca la Terapie Intensiva, insa face progrese, durata tratamentului fiind de cateva luni.
“Noua ni se pare ca a fost demult lucrul asta pentru ca nu am mai dormit din noaptea aia, dar trebuie sa fim puternici. Am fost luat ca din oala, prima data cand am auzit am zis ca asa ceva nu poate fi adevarat. Stiam unde e, dar aici s-au mai impuscat oamenii la evenimente, dar asta a tras cu mitraliera, a fost ceva ingrozitor. Inca nu ne vine sa credem ce s-a intamplat, suntem ca in transa. Ieri am vazut imagini cu cei care au murit si am zis ca suntem binecuvantati ca baiatul meu traieste (..) Noaptea de alaltaieri pe mine m-a terminat. Cat am asteptat sa se termine operatia aveam in cap numai imaginile acelea din filme cu parinti, care asteapta pe holuri si doctorul iese si spune << imi pare rau ca nu l-am putut ajuta>>. Nu imi venea sa cred ca eu traiam acele lucruri”, povesteste Traian Iclodean.
Barbatul sustine ca a fost surprins de sprijinul pe care Romania l-a acordat lui Luca, dar si de mobilizarea prietenilor sai din SUA, care au deschis un cont de donatii pentru tratament.
“Eu am ramas foarte surprins de Romania pentru ca e prima oara cand vad romanii foarte uniti in cazul unei persoane necunoscute. El o sa vina in concediu in Romania pentru ca moare de drag sa mearga in Romania, iubeste tara aia mai mult ca orice. Cat e el de american, crescut in America, numai in Romania vrea sa isi faca vacantele. Noi avem rudele in Romania. Cel mai mult ii place shaorma. Cand se da jos din avion, primul lucru pe care il face se duce la shormerie, zice ca americanii nu stiu sa faca shaorma. E un copil plin de viata, cu un suflet foarte mare si de abia asteptam sa isi revina complet”.
Luca Iclodean este unul dintre cei 527 raniti in urma atacului care a avut loc in urma cu doua zile in Las Vegas. Alte 59 de persoane au murit.
Anchetatorii investigheaza istoria personala si financiara a autorului atacului, Stephen Paddock, in varsta de 64 de ani. Un oficial federal a transmis ca Paddock trimisese mii de dolari in Filipine si FBI-ul verifica amanuntit aceasta tranzactie.
Anchetatorii au mai precizat anterior ca au gasit 23 de arme in camera de hotel a atacatorului si un dispozitiv numit “stock bump”, care permite accelerarea descarcarii munitiei prin transformarea unei arme semiautomate intr-una complet automata.
Motivul actiunii lui Stephen Paddock ramane necunoscut pentru investigatori. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img