marți, 19 martie, 2024

Tataru il infrange pe Buzatu la Vaslui : Iohannis a castigat voturile celor de la Husi, Barlad si Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Pentru prima data in cei 30 de ani de la Revolutie, la alegerile prezidentiale, in judetul Vaslui, castiga liberalii, o victorie la limita cu Viorica Dancila, candidatul PSD. 

Un numar de 48.034 de persoane i-au acordat votul de incredere lui Klaus Iohannis, in timp ce Viorica Dancila a primit cu 1.316 voturi mai putin. Din nefericire pentru USR insa, nu s-a mai repetat bucuria de la alegerile europarlamentare, acestia clasandu-se pe locul 3 in judetul nostru. Mircea Diaconu, obtine si el un procent frumos si neasteptat la nivelul judetului Vaslui, adunand 9.07% din voturi. 

PNL-ul conduce astazi in cele trei mari orase din Vaslui. Astfel, in Vaslui are un procent de 29.5%, in Barlad – 32.7%, la Husi – 31.18%. Si la Negresti, PNL-ul obtine un procent favorabil de 34.42%.

Orasul Murgeni este singurul care a reusit un procent de 34.42% pentru PSD.

La nivelul mediului rural, la nivelul comunelor conduse de primari PSD, exista situatii cand PNL-ul iese invingator. Iata de exemplu, la Ivanesti, PSD este invins de PNL cu 37%, fata de 32%. Infrangeri pe linie pentru PSD sunt si la Bunesti-Averesti, Lunca Banului, Stanilesti, Dimitrie Cantemir sau Bacani, unde diferenta dintre voturile obtinute de Iohannis si cele obtinute de Dancila sunt foarte mari.

De partea cealalta, in comuna Hoceni, acolo unde primarul Vasile Tabara face parte din PSD, 65% dintre locuitori au votat-o pe Viorica Dancila, in timp ce Iohannis a luat doar 11% din voturi. 

"Sunt extrem de bucuros ca dupa 3 ani de munca am reusit sa castigam alegerile in judet, dupa ce am reusit sa curatam partidul de intrusii lui Buzatu, care ne cantau prohodul. Rand pe rand, acestia au parasit partidul precum paduchii, corpul sanatos. Ne amintim cum ne invata Tamas, Olteanu sau Nixon despre valorile liberalismului, dupa ce Buzatu le dicta discursurile, iar ei isi notau constiinciosi in carnetele rosii primite in dar de la Mos Gerila. Vremea lor a trecut, iar acum PNL eliberat de cozile de topor prinde culoare in obraji si obtine prima victorie", a declarat pentru VRN, Nelu Tataru, presedintele PNL Vaslui. 

De partea cealalta, Dumitru Buztaul, liderul PSD Vaslui, este de parere ca " va fi foarte greu pentru PSD in turul al doilea. Fortele de dreapta sunt in momentul acesta intr-un anumit fel consolidate. Este vorba de PNL-ul presedintelui Iohannis, de USR-ul domnului Barna, de asemenea se adauga PMP-ul. Sigur, candidatul Mircea Diaconu va juca un rol special in contextul celui de-al doilea tur si cred ca vom avea parte de o batalie destul de interesanta pentru castigarea primului loc".

Turul doi al alegerilor prezidentiale din Romania va fi pe 24 noiembrie. In diaspora se va vota din nou timp de trei zile, incepand cu vineri 22 noiembrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img