vineri, 29 martie, 2024

Te-ai saturat de mirosurile neplacute din frigider? Iata solutia la indemana oricui

Distribuie:

Publicat:

Pune in frigider, pe o farfurioara sau intr-un bol mic, bicarbonat de sodiu. Va absorbi mirosurile neplacute. Se schimba o data la 2-3 luni.

Dupa ce ai stors lamaia, nu o arunca. Pune in interiorul ei putin bicarbonat de sodiu si vei obtine un dezinfectant excelent pentru chiuveta.

O solutie universala de curatare obtii amestecand o lingura de bicarbonat de sodiu cu una de suc de lamaie si cu o jumatate de ceasca de apa fierbinte. Pune amestecul intr-un recipient cu pulverizator si agita bine inainte de folosire.

Pentru curatat baia, pune pe o laveta umeda putin bicarbonat de sodiu si otet alb. Freaca obiectele sau faianta. La sfarsit, poti sa aplici pe laveta cu care stergi doua picaturi de ulei esential de pin, lavanda sau portocala, pentru o aroma placuta.

Pentru inlaturarea sapunului de pe bateriile din baie, combina otet cu bicarbonat de sodiu. Umple o cana cu bicarbonat si adauga atata otet cat sa se formeze o pasta. Aplic-o pe zonele acoperite cu pelicula de sapun si lasa sa actioneze 5 minute. Freaca bine cu un burete, clateste cu apa amestecata cu otet si apoi sterge cu o carpa uscata. Aceeasi pasta poate fi folosita pentru curatarea tuturor obiectelor din inox, fara a le zgaria.

Pe astea le stiai?

Iata cum te ingrijesti folosind bicarbonat!

• Pentru dinti. Poti apela cu incredere la bicarbonatul de sodiu, care te va ajuta sa ai dintii mai albi si mai curati. Aplica putin praf pe periuta umeda si freaca dintii.

• Pentru par. Te poti spala pe cap cu bicarbonat de sodiu. Parul tau se va ingrasa mult mai greu decat daca folosesti sampon.

• Pentru ten. Umezeste-ti fata, apoi fa un masaj usor cu putin bicarbonat de sodiu. E cel mai fin gomaj posibil.

• Pentru corp. Pune cateva lingurite de bicarbonat de sodiu in apa din cada. Pielea ta va fi catifelata.

• Pentru talpi. Stai cu picioarele in apa in care ai adaugat cateva linguri de bicarbonat de sodiu si picioarele tale se vor hidrata instant.

• Ca deodorant. Daca vrei sa-ti feresti pielea de contactul cu substantele nocive din deodorante, da-te cu bicarbonat de sodiu la subrat si vei vedea diferenta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img