marți, 19 martie, 2024

Te ia ameteala! Acest medic din Iasi este platit regeste: 29.233 euro, lunar. Bolnavii ar trebui tratati ca niste printi in cabinetul acestui doctor

Distribuie:

Publicat:

 Pe langa salariile obtinute in spitalele de stat, invatamantul medical superior, majoritatea medicilor obtin venituri considerabile din afacerile derulate in sistemul medical privat

Este unul dintre cei mai bine cotati medici din Iasi. De departe, seful Clinicii de oftalmologie din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi, prof. dr. Dorin Chiselita, este unul dintre cei mai bine platiti doctori din Iasi.

Cei mai multi bani ii revin din activitatea desfasurata la Clinica privata, Oftaprof SRL, pe care o detine de ani de zile in municipiul Iasi. Nu oricine isi permite sa scoata 300 lei din buzunar numai pentru o consultatie la prof. Chiselita, tarif perceput in clinica privata.

Cu toate acestea, unitatea medicala Oftaprof nu duce lipsa de pacienti. Atunci cand este vorba de sanatate si mai ales despre sanatatea ochilor, bolnavul este in stare sa faca sacrificii financiare mari pentru a nu isi pierde vederea. Prof. dr. Dorin Chiselita este un nume in oftalmologia romaneasca, recunoscut peste granitele tarii.

Conform declaratiei de avere pentru anul fiscal 2017, seful Clinicii de oftalmologie de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, functie pe care o detine de peste zece ani, a incasat din salariu 65.382 lei si de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa", unde este cadru didactic, a primit suma de 96.121 lei, bani care reprezinta tot salarii. Incasarile uriase vin de la Clinica Oftaprof SRL, unde pe parcursul anului 2017, prof. dr. Dorin Chiselita a facut bani grei. Astfel, anul trecut, seful de la Oftalmologie a incasat suma de 1.159.906 lei (administrator cota 2/3) si inca 292.359 lei ca administrator.

Pe langa banii incasati de la Spitalul "Sf. Spiridon", Universitatea de Medicina si Farmacie "GR.T. Popa" din Iasi si Clinica Oftaprof SRL, prof. dr. Dorin Chiselita a obtinut in anul 2017 suma de 10.400 lei – drept de proprietate intelectuala, bani incasati de la Actavis, o companie multinationala specializata în dezvoltarea, productia si comercializarea produselor farmaceutice generice.

De asemenea, de la compania farmaceutica Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice la nivel mondial, a primit doar suma de 2.250 lei. Fara a pune la socoteala banii obtinuti din drepturile de proprietate intelectuala, prof. dr. Dorin Chiselita a incasat in anul 2017 suma de 1.613.768 lei. Aceasta suma transformata in euro si impartita la 12 luni inseamna ca prof. dr. Dorin Chiselita a fost platit lunar cu suma de 29.233 euro, un salariu enorm in comparatie cu alti medici din sistemul sanitar iesean. Majoritatea doctorilor din spitalele publice iesene au si o afacere in privat de unde obtin venituri considerabile.

Legislatia in Romania nu obliga medicul sa aleaga sa presteze activitate medicala ori la stat, ori la privat. Asta le da posibilitatea medicilor sa castige sume importante de bani din activitatea desfasurata in mediul privat. Trebuie mentionat ca de la 1 martie 2018 salariile medicilor au crescut pana la aproape 5000 euro lunar, deci castiga bine si din activitatea prestata in unitatile medicale de stat.  

Prof. dr. Dorin Chiselita, seful Clinicii de oftalmologie de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, impreuna cu sotia, pensionara, detin o casa de 360 metri patrati si un teren de 1.630 metri patrati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img