vineri, 19 aprilie, 2024

Te simti ca si cum ai fi mahmur, desi nu ai baut?Vezi motivul

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce ai socializat cu multa lume, poate ai fost la un concert sau o petrecere unde nu ai consumat alcool, ti se intampla sa te simti ametit, te doare capul, ai senzatia ca mintea nu-ti mai functioneaza, ritmul inimii tale e accelerat, poate si palemele iti sunt transpirate?

Ai putea crede ca ai un atac de panica, dar nu e vorba despre asa ceva. Potrivit psihologului Shawna Courter, in realitate te confrunti cu “mahmureala introvertitului”, relateaza ziare.com, care citeaza Business Insider.

Daca esti o persoana introvertita, vei recunoaste probabil aceste simptome imediat. Introvertitii dispun de o energie limitata pentru socializare, comparativ cu restul. Cand ajungi la fundul traistei cu energie, starea de spirit si chiar cea fizica se schimba brusc. E vorba despre o suprastimulare care pe un introvertit il lasa vlaguit.

Daca simptomele apar, nu da fuga la dulapul cu medicamente sau bauturile energizante. Remediul traditional, singurul care functioneaza, e singuratatea. Timpul pe care va trebui sa-l petreci doar tu cu tine e in functie de cat de vlaguit esti si de cat de introvertit esti.

De aceea, sfatul specialistului e sa petreci, inainte de un eveniment la care vei intalni multa lume, o perioada de timp singur, in care sa-ti “incarci bateriile”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img