joi, 25 aprilie, 2024

„Teapa” de 1,5 milioane de lei data de fiul lui Liviu Dragnea. Cod rosu pentru afaceristul din Teleorman care si-a construit afacerile de parca ar fi pariat pe explozia pestei porcine

Distribuie:

Publicat:

„Valentin Dragnea nu doar ca a scapat de porci, dar si-a si rotunjit conturile intr-un mod greu de imaginat”, descrie un producator de carne povestea firmei din Teleorman a baiatului liderului PSD.

„Dupa ce si-a redus efectivele de porci, ca stia de amenintarea epidemiei, ca sa-si asigure productia zilnica de produse din carne, Dragnea junior a trecut la achizitionarea de pe piata a carcasei de porc de la diverse abatoare din tara. Va dati seama ca unii dintre acesti parteneri au fost foarte mandri sa faca afaceri cu fiul lui Dragnea, iar ceilalti au crezut ca au dat lovitura si au livrat cantitati mari de carne. Dar… surpriza! Dupa perioada de scadenta a documentelor de plata, acestea au inceput sa vina refuzate de la banci pe motiv de «lipsa disponibil»!”, povesteste fermierul.

Unul dintre cazuri este deja in instanta, deci e public.

Iar documentele sunt clare.

O vreme, afacerea a mers bine

Abatorul Sam Dor din Pitesti a inceput sa lucreze cu Valentin Dragnea exact in anul scurs din momentul 31 iulie 2017, cand primul focar de PPA a fost confirmat in Romania.

Din acel moment, afaceristul din Teleorman si-a construit afacerile de parca ar fi pariat pe explozia pestei porcine.

Rezervati ca sa nu fie prinsi in curte cu porci, sefii fermei din Salcia au cumparat carne de la mai multi producatori, printre care si Sam Dor, marfa la greu.

In cazul pitestenilor cu sediul la Bascov, ei livrau catre Salcia cam doua camioane de porci transati pe saptamana.
Sam Dor a trimis catre Teleorman 1.500 de porci pe luna

Doua camioane reprezinta aproximativ 700 de carcase, adica 350 de porci, caci carcasa inseamna, in limbajul industriei, o jumatate de porc.

Doar dinspre Bascov, marfa valora 1 milion de lei pe luna.

O vreme, platile au mers in regula. Se platea marfa la o luna de la livrare.

La un moment dat insa, spre primavara lui 2018, Liviu Dragne, directorul de la Salcia si interpus al lui Liviu Dragnea in tot soiul de afaceri, a solicitat catre Sam Dor sa creasca perioada de plata la 45 de zile.

Aici s-a rupt tot!

Judecatorul cere executarea silita a fermei Salcia si a administratorului Dragne

Cand s-a implinit termenul nou, de o luna si jumatate, biletele la ordine emise de Salcia au fost refuzate de banca.

Sam Dor s-a trezit ca Salcia nu mai plateste.

Li s-a explicat ca Salcia are o problema cu o banca. Amanari, discutii.

Apoi, spune executorul judecatoresc Cristian Bran din Bucuresti, care povesteste cazul pentru Libertatea, Sam Dor, el insusi intr-o situatie dificila si blocat cu datorii la banci, s-a dus in instanta.

Pe 11 iulie 2018, gasind ca Sam Dor a fost pagubit, instanta ii da dreptate.

 „Instanta incuviinteaza executarea silita a debitorilor Salcia SA si Dragne Ilie Liviu, prin toate modalitatile de executare admise de lege”

Elena Corina Sacerdoteanu, presedintele instantei, Judecatoria Turnu Magurele, judetul Teleorman

Dar ce sa mai recupereze?

Conform unor surse din industrie, datoriile la furnizorii care au trimis carcase se apropie de 1 milion de euro.

Geronimo Branescu: numarul porcilor din ferma lui Dragnea nu e informatie publica!

In ciuda insistentelor Libertatii, nimeni de la Salcia nu a dorit sa discute cu ziarul.

Nici ANSVSA, care a refuzat sa furnizeze, din Registrul national al animalelor, cum a evoluat numarul de porci din ferma lui Valentin Dragnea.

Practic, institutia presedintelui Geronimo Branescu, care protejeaza siguranta alimentara a cetateanului, sustine ca „nu e o informatie publica” evolutia numarului de porci din marile ferme, intr-o situatie de epidemie nationala!

Pozitia lui Geronimo Branescu este una conditionata intre mari interese si dependente politice.

Asa cum reiese dintr-un articol recent al G4Media, semnat de Marian Buhociu, Geronimo Branescu este fost partener de afaceri si prieten la catarama cu Sorin Paul Stanescu, om de afaceri puternic legat de agricultura romaneasca.

sursa: libertatea.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img