joi, 28 martie, 2024

Teatrul Regal din Madrid si Scala din Milano il sustin pe Plácido Domingo

Distribuie:

Publicat:

Teatrul Regal din Madrid si Scala din Milano au anuntat ca mentin programul care il include pe tenorul si dirijorul  Plácido Domingo, in ciuda acuzatiilor de hartuire sexuala formulate impotriva artistului spaniol, informeaza La Vanguardia. Institutia spaniola de spectacole a anuntat ca Domingo va face parte din stagiunea 2019-2020 si a spus ca acuzatiile „trebuie sa aiba o baza, sa fie dovedite in instanta”. Scala din Milano a confirmat sambata ca va mentine reprezentatiile lui Plácido Domingo programate in perioada 15 decembrie – 13 ianuarie, care vor marca 50 de ani de la debutul lui pe aceasta scena. 

Teatrul Regal a transmis ca nu tolereaza deloc „niciun fel de comportament care presupune abuzuri si agresiune sexuala” si ca este solidar cu victimele unor astfel de cazuri. Institutia a reiterat „admiratia si recunoasterea pentru tot ce inseamna extraordinara lui cariera in lirica spaniola si internationala si pentru traiectoria exemplara” in teatru. Domingo, in varsta de 78 de ani, a primit in ultimele zile sprijinul mai multor institutii muzicale, dupa ce noua femei – intre care opt si-au ascuns identitatea – l-au acuzat de hartuire sexuala. Ele fac referire la incidente ce ar fi avut loc in anii 1980.

Orchestra din Philadelphia si Opera din San Francisco au anulat spectacolele care il avea drept protagonist pe Domingo. Opera din Los Angeles, unde artistul este director general din 2003, va incepe o ancheta interna. Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentatii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de inregistrari – opere, arii si duete – si a primit pana in prezent 12 premii Grammy.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img