joi, 28 martie, 2024

Telefonul, unul dintre principalii inamici ai spatelui: cum sa-ti corectezi postura corporala

Distribuie:

Publicat:

Un spate drept impune respect, postura transmite incredere si siguranta de sine. Mai mult, o pozitie incorecta poate duce la probleme de sanatate, scrie Brightside.me. Pentru a va corect postura in mod rapid, tineti cont de cateva sfaturi oferite de antrenori:

Exercitii care va imbunatatesc postura. Gasiti timp pentru a face exercitii care va vor ajuta sa va imbunatatiti postura. Incercati sa petreceti 10-20 de minute pe zi exercitand. Nu va suprasolicitati.

Organizati-va locul de munca. Daca lucrati mult timp la computer, trebuie sa ajustati nivelul inaltimii biroului si al scaunului.

Verifica postura atunci cand utilizezi telefonul mobil. Majoritatea utilizatorilor se inclina cand folosesc smartphonul. Incercati sa tineti telefonul corect.

Instalati aplicatii speciale pe gadgetul dvs. Exista cateva aplicatii excelente care va vor ajuta sa va mentineti spatele drept. Unul dintre acestea foloseste camera telefonului pentru a-ti monitoriza postura si daca incepi sa te apleci, o alarma se declanseaza pentru a te atentiona.

Respira corect. Respiratia este importanta pentru miscarile si simturile noastre. Veti respira mai eficient utilizand diafragma, iar astfel si pozitia se va schimba in mod natural.

Monitorizati-va permanent postura. Trebuie sa va amintiti intotdeauna sa pastrati spatele drept – nu numai atunci cand lucrati, ci si atunci cand conduceti sau dormiti.

Stati cu spatele la un unghi de 135 de grade. Atunci cand stati intr-un unghi corect, spatele dvs. este mai putin tensionat. Faceti yoga si antrenati-va muschii de baza

Faceti yoga si antrenati-va muschii de baza. Yoga va ajuta sa ajuta atat emotional, cat si fizic. Alte programe de fitness, cum ar fi pilates sau aerobic, va pot ajuta, de asemenea, in acest scop.

Adoptati o pozitie corecta. Incercati sa stati cat se poate de corect, pastrand spatele drept si picioarele la nivelul umerilor. Aceasta este pozitia optima pentru coloana vertebrala.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img