joi, 25 aprilie, 2024

Terapia care îndeparteaza celulita dar si durerile de cap sau oboseala

Distribuie:

Publicat:

Oxigeno-ozonoterapia este o metoda medicala care se bazeaza pe proprietatile oxigenului si ale ozonului. Metoda se foloseste în vestul Europei de 20 de ani si a fost atestata medical. Ozonul este o molecula cu efect puternic oxidant. În organismele vii însa, potrivit cercetatorilor, ozonul are un efect puternic antioxidant. Oxigeno-ozonoterapia foloseste pentru tratament un amestec de oxigen si ozon.

Lipsa oxigenului din corp se manifesta prin oboseala, dificultati ale digestiei, dureri musculare, senzatia de vertij, de instabilitate, comportament irational, chiar depresiv, complicatii respiratorii si, mai ales, slabirea sistemului imunitar, ceea ce duce la imposibilitatea organismului de a se mai apara împotriva atacurilor virale sau bacteriene. Oxigeno-ozonoterapia aduce mai mult oxigen în organism si creste capacitatea lui de a folosi oxigenul. Ozonoterapia nu are efecte adverse, avand însa foarte multe indicatii clinice. „Metoda este foarte ieftina, simpla, eficienta, nu are contraindicatii si nu da complicatii. Ozonul are o actiune extraordinara asupra pacientilor cu dureri lombare, cum ar fi cele din hernia de disc. Durerile dispar pur si simplu. O mica infiltratie subcutanata de ozon are acelasi efect ca al unui ac de acupunctura.

Amestecul de oxigen si ozon se administreaza prin mai multe metode. Gazele pot fi amestecate cu o cantitate de sange de la pacient, care apoi este administrata intravenos pacientului, sau injectate sub piele ori direct în muschiul inflamat cu ajutorul unei seringi. Exista, de asemenea, uleiuri si creme pe baza de oxigen si ozon, apa ozonata, care se administreaza pe cale orala, si bai cu ozon. Uleiurile si cremele sunt recomandate pentru tratament anticelulitic sau pentru îngrijirea pielii, ajuta la reducerea ridurilor si înlaturarea acneei. Potrivit dr. Tiron, ozonul se foloseste în diferite concentratii, în functie de efectele urmarite, fara a depasi o anumita concentratie. În concentratii mici, are efecte cosmetice (duce la disparitia vaselor capilare inestetice, la îndepartarea celulitei si vergeturilor, îmbunatateste drenajul limfatic), iar în concentratii mai mari are efect antialgic. La peste 50-60 de micrograme se produce imunodepresie.

Domeniile în care este recomandata oxigeno-ozonoterapia sunt dermatologia (herpes Zoster si Simplex, acnee, eczema, lipodistrofie), nefrologia si dializa (adjuvant în tratamentul bolilor ischemice metabolice osteoarticulare cauzate de tratamentul îndelungat), neurologia (cefalee în casca, depresie, boli neurovasculare). Specialistii spun ca durerea de cap dispare complet chiar dupa prima sedinta de terapie. Metoda mai este recomandata în medicina dentara, la tratamentul cariilor si dezinfectarea postoperatorie, si în oncologie, ca adjuvant în radio-chimioterapie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img