marți, 19 martie, 2024

Terapia cu sare poate face minuni

Distribuie:

Publicat:

In timpuri stravechi sarea era numita “aur alb” datorita proprietatilor sale curative si a beneficiilor pe care aceasta le are asupra sanatatii oamenilor. Salinoterapia are efecte curative si asupra afectiunilor ORL, ca de exemplu: rinita cronica si cea alergica, amigdalita, sinuzita maxilara, faringita, infectii de focar amigdaliene, polipoza, mucoviscidoza, pierderea simtului olfactiv, emfizemul pulmonar sau disfunctiile tiroidiene.

Literatura de specialitate mentioneaza ca ionul de sodiu este recunoscut ca important stabilizator al membranei celulare de la nivelul epiteliului de tip respirator. Acesta are rolul de a dezinfecta caile respiratorii, fluidiza mucoasele, elimina toxinele etc. Insomnia, stresul, celulita si impotenta pot fi si ele tratate cu ajutorul salinoterapiei. Aceasta intareste sistemul imunitar si prevene diferite boli. Foarte important este faptul ca femeile gravide care nu au voie sa ia medicamente pot apela cu succes la aceasta terapie. Iata cateva proceduri terapeutice cu sare:

    Baie cu sare. Doua cani mari de sare in apa din cada iti poate imbunatati sanatatea. Atunci cand te simti obosit sau stresat, o mica sedinta de SPA cu sare, chiar la tine acasa, poate face minuni. Sarea elibereaza o serie de reactii mecanice si dezlantuie in intregul corp procese biologice, biofizice si biochimice care iti rasfata simturile si duc la normalizarea functionarii organelor. De asemenea, o astfel de baie grabeste vindecarea unor boli cardiovasculare, ginecologice, abdominale, nevralgice, dermatologice, psihice etc.
    Masajul cu sare. Este foarte util mai ales in infrumusetare. Acesta indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii, accelereaza miscarea sangelui si indeparteaza celulita. Dupa ce ai masat pielea cu cu sare (prin frecare temperatura ajunge la 36 – 39 de grade Celsius), este indicat sa faci un dus cu apa calda pentru a intensifica efectul.
    Terapia cu aerosoli salini. Aerul din galeriile salinelor este purificat datorita umiditatii care provoaca lipirea de pereti a microbilor, a particulelor de praf, a ciupercilor si a polenului. Acest aer este mai tare si mai curat si scade riscul de infectie. Cantitatea mare de dioxid de carbon aflata in aerul din salina aeriseste plamanii si usureaza respiratia, iar continutul scazut de ozon indeparteaza crampele musculare. Temperatura dintr-o salina este aceeasi pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, aproximativ 15 °C.

Saline din Romania

    Salina din Slanic Prahova. Cea mai cunoscuta salina din intreaga Europa este Slanic Prahova, una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din tara noastra. Aceasta se afla la cca. 44 de km de Ploiesti si se ajunge pe DN1.
    Salina Cacica, Suceava. Aceasta se gaseste in nord-estul tarii, la 18 km de Gura Humorului si la 44 de km de orasul Suceava.
    Cojocna, Cluj. Statiunea balneoclimaterica Cojocna se situeaza in estul comunei clujene cu acelasi nume. Aceasta este pozitionata langa Paraul Valea sarata si se gaseste la o altitudine de 340 m.
    Ocna Sibiului. Ocna Sibiului este de fapt o statiune balneara, denumita si “litoralul Ardealului”. Este situata la 400 de metri fata de nivelul marii si se afla la 12 km de centrul orasului.
    Praid, Harghita. Vestita pentru mina de sare comestibila, salina Praid din sud-vestul judetului Harghita este asezata pe valea Tarnavei Mici, la poalele muntilor Gurghiului.

Alte saline din Romania: Costiui – Maramures, Ocna Dejului – Cluj, Ocna Sugatag – Maramures, Ocnele Mari – Valcea, Salina Ocna Mures, Salina Turda, Salina Sic – Cluj, Rona de sus – Maramures, Targu Ocna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img