vineri, 29 martie, 2024

Testele ADN au confirmat o descoperire uriaşă

Distribuie:

Publicat:

Testele ADN au confirmat o descoperire uriaşă. O serie de teste ADN au confirmat faptul că rămăşiţele descoperite de o echipă de arheologi aparţin lui Charles Étienne Gudin.

În vara acestui an, în luna iulie, o echipă de certcetatori au descoperit un schelet cu un picior sub o discotecă din vestul Rusiei.  Aceştia au presupus la vremea respectivă ca îi aparţine lui Charles Étienne Gudin.

Existenţa unor urmaşi ai generalului a permis efectuarea unor teste ADN care au confirmat faptul că scheletul îi aparţine într-adevăr.

Testele ADN au confirmat o descoperire uriaşă

Testele au fost confrimate cu ajutorul unor urmaşi ai generalului ce au permis efectoarea acestora.

„ADN-ul se potriveşte 100%. Nu mai există niciun dubiu”, a afirmat arheologul francez Pierre Malinowski.

Charles Etienne Gudin a luptat în timpul campaniei din Rusia condusă de către Napoleon.

În luna agust a anului 1812, Gudin a fost lovit de o ghiulea de tun în apropierea oraşului Smolensk. Si-a amputat piciorul si a murit trei zile mai tarziu la varsta de 44 de ani.

Inima i-a fost readusă în Franţa şi a fost depusă într-o capelă din cimitirul parizian Père Lachaise.

Napolen a ordonat sculptarea numelui generalului pe Arcul de Triumf din Pariş. Totodată acesta a cerut şi redenumirea unei străzi din capitala Franţei după el.

În acest fel a vrut să îl onoreze pe cel pe care îl cunoştea din copilărie şi care i-a fost mai târziu coleg la şcoala militară din Brienne, în regiunea Champagne.

Campania lui Napoleon din 1812 din Rusia s-a încheiat în mod dezastruos în luna decembrie a anului respectiv.
Armata sa alcătuită din 400.000 de soldaţi, consideraţi imbatabili şi apţi de a obţine o victorie rapidă, a fost nevoită să se retragă din Moscova, pe care o cuceriseră, dar în care nu puteau supravieţui.

Într-o scrisoare de atunci în care a promis „să arunce în aer Kremlinul”, Napoleon şi-a expus frustrarea legată de campanie.

Având armata răvăşită de boală, frig şi foame acesta a exclamat: „Cavaleria mea este în zdrenţe, o mulţime de cai mor”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img