miercuri, 27 martie, 2024

Testul foarte rapid care arata daca ai probleme cu inima

Distribuie:

Publicat:

Iti propunem un experiment. Stai drept si apleaca-te incercand sa atingi fiecare deget de la picioare. Incepe cu cel mare si continua cu fiecare, pana la cel mic, atat de la piciorul stang cat si de la cel drept, cu fiecare mana.  Daca ai dificultati in acest sens, inima ta nu functioneaza cum trebuie, scrie myhealthybook.com. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani si japonezi si a inclus 526 de participanti cu varste cuprinse intre 20 si 83 de ani.

Testul de flexibilitate este bun pentru masurarea tensiunii arteriale si a activitatii cardiace. Rezultatele studiului arata ca persoanele care au fost inflexibile in a-si atinge fiecare deget de la picioare nu erau predispusi doar la probleme cardiovasculare, ci si la boli diabetice. S-a remarcat ca vasele de sange in cazul celor care nu trec testul sunt mai rigide decat in mod normal.

6 semne care tradeaza o boala de inima fara ca tu sa stii

Dr. Yamamoto, unul dintre cercetatorii japonezi participanti la studiu, sustine ca este cea mai usoara metoda prin care putem afla daca avem probleme cu inima. „Daca va puteti atinge degetele de la picioare in timp ce stati drept, inima dumneavoastra functioneaza corect. Dar, daca nu, ar putea fi o idee buna pentru a vizita un cardiolog”, sustine medicul.

 

Iata cele mai puternice semne ca suferi de boli de inima:

Anxietatea;

Durerile in piept;

Tusea puternica;

Senzatia de vertij;

Lipsa poftei de mancare;

Transpiratia abundenta;

Tulburarile de ritm cardiac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img