marți, 16 aprilie, 2024

Ti se face pielea de gaina! Mai multi ieseni au ajuns pe patul de spital din cauza unor accidente CUMPLITE! Viteza si alcoolul i-au condus spre moarte

Distribuie:

Publicat:

Inca un weekend sangeros la Iasi • Mai multe accidente rutiere s-au produs la Iasi din cauza vitezei si consumului de alcool • Intr-o perioada de timp extrem de scurta, mai multi ieseni au ajuns la spital dupa ce au fost raniti in urma incidentelor de pe sosea

Putine sunt weekend-urile lipsite de accidente la Iasi. In doua zile de "relaxare", mai multi ieseni au ajuns in stare grava la spital dupa ce au fost implicati in accidente rutiere.

Duminica dimineata un accident rutier grav s-a produs in localitatea ieseana Deleni. Un tanar, in varsta de 21 de ani, din Vaslui, aflat la volanul unui autoturism marca Opel, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens si a intrat frontal intr-un autoturism Dacia, condus regulamentar.

In urma impactului extrem de violent, un barbat in varsta de 63 de ani, aflat la volanul autoturismului Dacia, a murit, iar sotia sa care se afla pe scaunul din dreapta a fost ranita grav. Si tanarul in varsta de 21 de ani a fost ranit si a ajuns la spital. Pe numele sau, politistii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa.

Tot in weekend in Iasi s-au produs mai amulte accidente rutiere grave in care au fost implicate mai multi biciclisti. Un sofer din Pascani a ramas fara permis de conducere dupa ce in fata, pe trecerea de pietoni, i-a aparut un biciclist. Soferul nu a putut evita impactul si l-a ranit usor pe biciclist.

Victima a refuzat transportul la spital, iar politistii au stabilit ca a consumat alcool, avand o imbibatie alcoolica in sange de 0.29 miligrame alcool pur in aerul expirat.

Tot la Pascani, un biciclist beat s-a ranit grav dupa ce a intrat cu bicicleta intr-o poarta. El le-a povestit politistilor ca nu a mai avut timp sa franeze. Oamenii legii nu l-au putut testa cu aparatul alcooltest, insa acesta prezenta halena alcoolica.

Dosare penale pe banda rulanta

Un alt barbat, in varsta de 41 de ani, a suferit rani grave dupa ce a cazut cu bicicleta in drum. Si acesta era intr-o stare avansata de ebrietate. Politistii le atrag destul de des atentia biciclistilor, insa unii dintre ei par sa nu inteleaga ca trebuie sa respecte legea.

"Va reamintim ca, pentru un plus de siguranta, mersul pe bicicleta nu înseamna doar mentinerea echilibrului, ci si formarea deprinderilor necesare deplasarii în siguranta, în conditiile unui trafic intens, efectuarea corecta a tuturor manevrelor, si înainte de toate cunoasterea si respectarea regulilor de circulatie. Iata câteva recomandari pe care trebuie sa le luati în considerare în calitate de biciclisti: bicicletele trebuie conduse pe partea dreapta a drumurilor publice, cât mai aproape de bordura sau acostament. Acolo unde exista piste speciale pentru biciclete, conducatorii acestora le vor folosi obligatoriu. La schimbarea directiei de mers asigurati-va temeinic si semnalizati din timp intentia de a vira. Semnalizarea se efectueaza cu cel putin 50 m în localitati, respectiv 100 m în afara, înainte de efectuarea manevrei. In circulatia pe drumurile publice, bicicleta trebuie echipata cu dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, functional, de directie, cu lumini corespunzatoare si dotata cu sistem de avertizare sonora si cu dispozitive fluorescent-reflectorizante. Retineti: este interzis sa circulati în timp ce va aflati sub influenta alcoolului, a produselor ori substantelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora. Nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor se sanctioneaza cu 6-8 puncte amenda", au precizat oamenii legii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img