marți, 19 martie, 2024

Ti se rupe sufletul! Acesti copii sunt condamnati sa traiasca intr-o saracie lucie si fara curent electric. Imaginile sunt emotionante

Distribuie:

Publicat:

 Povestea acestor copii din Iasi te va coplesi • Desi copilaria lor pare perfecta, neajunsurile si greutatile le-au distrus micutilor sansa la o viata normala • Asa s-a ajuns ca o fetita de opt ani sa-si legene surioara de doar cateva luni pe picioare, in loc sa se joace cu fratii mai mari • Aceasta familie are nevoie de ajutor si orice obiect pentru ei poate fi de mare folos

O copilarie de vis, umbrita de necazuri si saracie. Asa incepe povestea a cinci copii care locuiesc la cativa kilometri de Iasi, in satul Slobozia, din comuna Ciurea. Intr-o casa de lut, crapata pe la colturi si umflata de vreme, traiesc in armonie sapte suflete. Doi parinti au adus pe lume cinci copii.

Octavian are 11 ani si este cel mai mare dintre copii, iar Maria are zece luni si este mezina familiei. Constantin si Loredana sunt niste parinti curajosi. Au pornit de la zero si au ridicat o casuta in care locuiesc cu totii. Aveau o casa mai spatioasa in care ar fi putut sta, insa in urma unor discutii contradictorii cu rudele au stabilit ca este mai bine sa aiba o casuta numai a lor.

Octavian indrageste foarte mult caii. In fiecare zi are grija de calul pe care il are in curte. Il perie, il hraneste si din cand in cand il calareste spre padurea care este foarte aproape de casa. Chiar daca cei cinci copii cred ca au o copilarie de poveste, nu este chiar asa. Ce-i drept, micutii sunt ingrijiti de catre mama si au mult spatiu in care sa se joace. Nu este insa de ajuns.

Tatal copiilor munceste cu ziua si vine acasa cu cativa lei. Veniturile totale pe care le au cei sapte membri ai familiei abia daca depasesc 500 de lei. Cu acesti bani trebuie sa supravietuiasca o luna intreaga. Abia au ce pune pe masa, iar de curand locuinta le-a fost debransata de la alimentare cu energie electrica, din cauza unor datorii.

"Nu am avut cu ce plati lumina si ne-a fost taiata. Avem de achitat cam 800 de lei… Nu aveam deocamdata de unde scoate banii astia…", a spus mama celor cinci copii.  

Au nevoie de orice

Aceasta familie din Iasi are nevoie de ajutor. Acesti copii nu au jucarii, nu au haine, nu au mancare suficienta si nu au speranta. Ei s-au invatat cu greutatile si nu stiu ce inseamna sa visezi.

"Este greu, avem nevoie de multe lucruri, dar nu avem cum sa luam totul… Aveam un frigider, dar si el s-a stricat. Nu avem nici soba si nici aragaz… am improvizat in curte ceva", a completat mama copiilor.

In urma cu ceva vreme, un incendiu le-a mistuit o parte din casa. Cei doi parinti au reusit sa-si refaca adapostul, dar posibilitatile lor materiale sunt extrem de reduse.

"Sotul lucreaza cu ziua, iar pe luna avem cam 500 de lei pentru noi toti… Nu este suficient, dar ne descurcam cum putem", a mai completat femeia. Cine vrea sa ajute aceasta familie din Iasi o poate face. Un aragaz, ceva hainute, un frigider, alimente si orice poate fi folosit le-ar fi de mare ajutor. Acesti copii merita sa fie macar cateva clipe fericiti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img