vineri, 29 martie, 2024

Tigarete confiscate la MURGENI

Distribuie:

Publicat:

Politistii au intocmit dosar de cercetare penala pe numele unui barbat, in varsta de 54 ani, din comuna Epureni, la locuinta caruia au fost descoperite tigarete provenite din contrabanda .

Astazi, politistii Sectiei de Politie Rurala 5 Murgeni, impreuna cu politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu au desfasurat o actiune pentru prevenirea faptelor antisociale si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice pe raza comunelor Epureni si Gagesti.

In cadrul actiunii a fost identificat D. Gheorghe, in varsta de 54 ani, din comuna Epureni care detinea la domiciliul sau 2.360 tigarete, cele mai multe cu timbru din Republica Moldova, pentru care nu detinea documente de provenienta.

Pe numele barbatului a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

In conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia sunt fapte asimilate infractiunii de contrabanda, iar pedeapsa prevazuta de Legea 86/2006 este inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img