marți, 19 martie, 2024

Tigarete de contrabanda, ascunse in usi metalice la Vama Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita a descoperit la controlul de frontiera, ascunse in doua usi metalice, 17.180 de tigarete de provenienta duty-free ce urmau sa fie comercializate in Franta.

Joi, 13 februarie, in jurul orei 23.30, in Punctul de Trecere a Frontierei   Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, calatorind ca pasager intr-un autocar cu destinatia Franta, un cetatean roman,  in varsta de 21 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, precum si in remorca atasata de acesta, in urma caruia echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, ascunsa si nedecalarata, in doua usi metalice transportate, cantitatea totala de 17.180 de tigarete (859 de pachete), de diferite marci, de provenienta duty-free.

Cu privire la cele constatate, tanarul pasager a declarat ca tigarile ii apartin si ca urma sa le comercializeze in Franta.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 3.866 de lei, de catre autoritatea vamala si sanctionarea contraventionala a tanarului cu amenda in valoare de 8.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img