luni, 18 martie, 2024

Tigarete de contrabanda,descoperite in trafic pe Soseaua Nationala din municipiul Vaslui-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In urma activitatilor desfasurate de politisti pentru prevenirea si combaterea contrabandei, in ultimele doua zile au fost ridicate in vederea confiscarii peste 51.000 de tigarete fara timbru de accizare. Doua persoane au fost retinute de politisti si o alta este cercetata in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Politistii Serviciului Rutier Vaslui, in colaborare cu politistii Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni l-au identificat in trafic pe Soseaua Nationala din municipiul Vaslui, pe Dinaur P., de 20 de ani, domiciliat fara forme legale in municipiul Barlad. Acesta transporta cu un autoturism 50.020 de tigarete, cele mai multe cu timbru de acciza Republica Moldova, care urmau sa fie comercializate pe raza municipiului Barlad.

Tigaretele se aflau depozitate intr-o cutie de carton si in saci menajeri care se aflau in portbagajul autoturismului si in habitaclul acestuia. Tigaretele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au preluat cercetarile in acest caz, iar tanarul a fost retinut pentru o perioada de 24 ore, fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Astazi, acesta urmeaza sa fie prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui cu propunerea de arestare preventiva.

De asemenea, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice l-au retinut pentru o perioada de 24 ore pe S. Costica, de 38 de ani, domiciliat in municipiul Barlad, acesta fiind cercetat pentru savarsirea a sase infractiuni de contrabanda.

In perioada septembrie 2015 – iulie 2016, barbatul a fost depistat de politisti, pe raza municipiului Barlad, in timp ce detinea spre comercializare sau comercializa diferite cantitati de tigarete, fara respectarea legislatiei in domeniu.

Cea mai recenta fapta a fost comisa de acesta in ziua de 18 iulie a.c.  Politistii Biroului de Ordine Publica Barlad si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, pe timpul exercitarii atributiilor de serviciu, l-au depistat in flagrant pe S. Costica care se afla pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Barlad si oferea spre vanzare unei femei, domiciliata in municipiul Hunedoara, 540 de tigarete fara timbru de accizare. Tigaretele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar barbatul a fost condus la sediul Politiei Municipiului Barlad pentru audieri.

In baza probatoriului administrat, S. Costica a fost retinut de politistii de investigare a criminalitatii economice pentru savarsirea infractiunii de detinere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Un alt dosar in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda a fost intocmit de politistii barladeni pe numele Madalinei B., in varsta de 17 ani, domiciliata in comuna Vinderei.
In dimineata de 19 iulie a.c., acesta a fost depistata in flagrant de o patrula formata din politisti de ordine publica si jandarmi intr-un local din municipiul Barlad. Tanara detinea in mod ilegal, in vederea comercializarii, 600 de tigarete de provenienta Republica Moldova. Tigaretele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar pe numele tinerei a fost intocmit dosar penal.

 Pentru infractiunea de contrabanda, Legea 86/2006 prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infractiunii de contrabanda si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
     
Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, politistii actionand atat in vederea identificarii celor cu preocupari infractionale pe linia introducerii in tara a tigarilor de contrabanda, cat si a celor care transporta, depoziteaza sau comercializeaza astfel de produse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img