joi, 18 aprilie, 2024

Tigari de provenienta R. Moldova ascunse in spatele lazilor frigorifice, in doua autocamioane

Distribuie:

Publicat:

In P.T.F. Albita, echipa comuna de control formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit 10.800 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova, pe care doi barbati incercau sa le introduca ilegal in tara, ascunse in spatele lazilor frigorifice din autocamioanele pe care le conduceau.

* In ziua de 6 iunie in jurul orei 10.30, la P.T.F. Albita-I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, Sergiu B., cu cetatenie romana si R. Moldova., in varsta de 33 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format din cap tractor si remorca, ambele inmatriculate in R. Moldova.

* Un sfert de ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat, tot pe sensul de intrare in tara, Andrei R., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 34 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format din cap tractor si remorca, ambele inmatriculate in R. Moldova.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculelor, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunse in spatele lazilor frigorifice din cabinele camioanelor, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 10.800 tigarete, de diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare de 1.215 lei si sanctionarea contraventionala a soferilor cu amenda in valoare totala de 10.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img