miercuri, 24 aprilie, 2024

Tineretul National Liberal solicita Guvernului sa abroge noile masuri fiscale. Tinerii sunt primii afectati de acestea

Distribuie:

Publicat:

Tineretul National Liberal s-a reunit la Alba Iulia, in prima sedinta din mandatul noului Birou Executiv ales in data de 22 octombrie 2017.

In cadrul reuniunii, TNL a adoptat o prima rezolutie politica, „ROMANIA ALTFEL, prin noi insine”. Obiectivul centralal al rezolutiei este de a-i determina pe tineri sa ni se alature in efortul nostru de a facilita dezvoltarea Romaniei. In prima suta de ani de istorie, liberalii au fost cei care au unit, democratizat si modernizat Romania. Istoria noastra ne onoreaza, dar ne si obliga ca, pentru urmatoarea suta de ani, sa facem din tara noastra un stat dezvoltat unitar si echilibrat, o democratie constitutionala moderna in care proprietatea privata, libera initiativa si mediul de afaceri sa fie principalii piloni ai prosperitatii.

Totodata, TNL a decis depunerea la Guvern a unui memorandum, semnat de membrii TNL, impotriva modificarilor aduse Codului Fiscal, in conditiile in care deciziile aberante ale guvernului Mihai Tudose ii afecteaza pe tineri in mod direct.

Mai exact, Tineretul National Liberal si-a propus sa atraga atentia asupra efectelor masurilor de modificare a Codului Fiscal asupra tinerilor. Prin memorandumul pe care il vom depune la Guvern avertizam ca una din consecintele imediate ale masurilor adoptate va fi scaderea dramatica a salariilor celor care lucreaza in IT, un domeniu cu mai bine de 60.000 de angajati, majoritatea dintre acestia tineri. De anul viitor, toti cei care lucreaza in domeniul IT vor suporta o micsorare a salariului net cu aproximativ 7%, chiar daca angajatorii le vor majora salariile brute dupa transferul contributiilor la nivelul costului total actual. O alta aberatie marca PSD-ALDE este dispozitia ca firmele cu cifra de afaceri de pana la un milion de euro sa plateasca impozit de 1% pe cifra de afaceri, indiferent de profitabilitate. Concret, companiile vor fi nevoite sa plateasca impozit, chiar daca au pierderi. Acest sistem de impozitare va determina companiile sa-si mute sediile in alte tari si va duce inevitabil si la inchiderea multora dintre afacerile tinerilor romani. In plus, masura loveste dur si in organizatiile neguvernamentale deoarece dispare posibilitatea de finantare a ONG-urilor din impozitul pe profit. Aproximativ 80% din firmele care puteau folosi facilitatea acordata de stat de a directiona o parte din impozitul pe profit catre cauze sociale nu vor mai putea face sponsorizari deductibile catre ONG-uri. TNL atrage atentia si asupra faptului ca prin efectul acestor masuri Guvernul intervine in raporturile juridice private privind munca, ceea ce este nepermis.

Cu privire la justitie, Tineretul National Liberal este categoric impotriva oricaror modificari, respinde si de catre sistemul judiciar, precum si impotriva dezbaterii in procedura de urgenta a proiectului de modificare a legilor Justitiei. Urgenta nu poate fi justificata atata timp cat, desi ministrul Justitiei, Tudorel Toader, vorbeste despre acest pachet legislativ de luni de zile, nu a avut curajul sa il inainteze ca proiect de lege al Guvernului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img