vineri, 29 martie, 2024

Tineri botosaneni prinsi cu tigari de contrabanda – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera (SPF)Radauti Prut – ITPF Iasi au depistat doi tineri botosaneni care transportau 2.500 pachete de tigari de contrabanda, de provenientaRepublica Moldova cu un autoturism inmatriculat in Romania.

In data de 8 septembrie 2016, in jurul orei 19:30, pentru valorificarea unor informatii, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut – ITPF. Iasi  au organizat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tutun, in zona localitatii de frontiera Cotu Miculinti, judetul Botosani. Astfel, lucratorii nostri au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a unui autoturism marca Audi, inmatriculat in Romania, in care se aflau doua persoane de sex masculin. In urma legitimarii ocupantilor autoturismului, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Cosmin F.  si Ionut P., in varsta de 20 respectiv 26 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Botosani. La controlul autoturismului, lucratorii nostri au observat, pe bancheta din spate, trei colete invelite in folie de culoare neagra care erau prevazute cu chingi pentru transport, in care se aflau tigari.

Citeste si: Un interlop, la vederea politistilor, s-a BLOCAT in masina

Cu privire la cele constatate,  Cosmin F., soferul autoturismului, a declarat ca a preluat tigarile de pe malul raului Prut si intentiona sa le transporte  in localitatea Viisoara, la o persoana necunoscuta, urmand sa primeasca de la Ionut P. suma de 1.500 lei. In urma inventarierii continutului coletelor s-a constatat ca acestea contineau 2.500 pachete pachete tigari marca Ritm cu timbre de acciza Republica Moldova. Tigaretele, in valoare de 28.125 lei si autoturismul marca Audi, in valoare de 18.000 lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor. Politistii de frontiera botosaneni efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecerea frauduloasa a frontierei de stat, fiind anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si identificarii tuturor persoanelor implicate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img