vineri, 19 aprilie, 2024

Tipuri de cancer greu de identificat in faza incipienta

Distribuie:

Publicat:

De cele mai multe ori, oamenii se consulta cu un medic dupa ce observa aparitia mai multor simptome, despre orice boala ar fi vorba. Daca nu simtim nicio durere, suntem de parere ca suntem sanatosi si amanam vizitele la medic pana cand se intampla ceva rau. Acest lucru este valabil mai ales pentru o consultatie programata. Cu toate acestea, situatia poate fi complet diferita in unele cazuri. Iata cateva tipuri de cancer greu de identificat in faza incipienta!

Afectiunile care nu se manifesta de la inceput prin simptome specifice, cum ar fi durerea, includ cancerul si sunt, de asemenea, numite tumori maligne sau neoplasme. Acestea pot afecta orice parte a corpului. Cel mai des este vorba despre cancerul pulmonar, cancerul mamar, cancerul de colon, cancerul rectal, cancerul de prostata, cancerul de piele si cancerul de stomac. Cancerul este a doua cauza principala a deceselor din intreaga lume. In 2018, a luat viata a 9,6 milioane de oameni. Printre toate aceste victime, lista afectiunilor a cuprins urmatoarele tipuri de cancer: pulmonar, de colon si rect, de stomac.

Unul dintre cele mai importante lucruri despre cancer este faptul ca vietile pot fi salvate daca acesta este depistat in faza initiala. Cu toate acestea, exista o problema. Nu toate tipurile de tumori maligne pot fi descoperite imediat, in ciuda tehnologiei avansate din medicina. Aceste tipuri de cancer sunt dificil de diagnosticat in stadiile incipiente:

– sarcom, mai ales in cazul persoanelor cu un exces de greutate;
– cancer de rinichi;
– cancer pancreatic;
– cancer de creier;
– cancer ovarian;
– cancer de ficat;
– cancer la stomac;
– cancer pulmonar cu celule mari.

Aceste tipuri de cancer se pot dezvolta in mod neasteptat si pot masca alte boli. 

Formele vizuale de cancer, adica cele care sunt relativ usor de depistat in primele etape, includ:

– cancer mamar;
– cancer cervical;
– cancer tiroidian;
– cancer oral;
– cancer de piele, inclusiv melanomul pielii;
– cancerul buzei inferioare;
– cancer de limba;
– cancer de prostata.

Trebuie sa iti dai seama ca starea ta de sanatate depinde doar de capacitatea ta de a monitoriza schimbarile minore din corpul tau. Mai mult decat atat, este vital ca intreaga familie sa faca un control medical cel putin o data pe an, deoarece nu toate bolile pot fi observate imediat. Ai grija de corpul tau, fa controale constante si vei putea scadea riscul de a te surprinde o afectiune descoperita prea tarziu, care poate ca nu mai poate fi tratata. sursa: eva.ro
D.G.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img