marți, 19 martie, 2024

Tiriac da mega-lovitura! Ce sume castiga acesta fara a face nimic

Distribuie:

Publicat:

Fostul mare tenismen, Ion Țiriac, a dat lovitura într-un domeniu care nu îl pasionează așa de mult dar care îi aduce cu ușurință sume uriașe de bani.

Allianz Țiriac(AZT), unul dintre liderii pieţei asigurărilor a anunţat, pentru al doilea an la rând, un profit record, care poate să îi aducă celui mai bogat român peste 44 de milioane de lei.

Potrivit jurnaliștilor de la Capital,  dacă nemţii de la Allianz, acţionarii majoritari şi partenerii lui Țiriac în AZT, vor merge iar pe politica de distribuire de dividende, Țiriac ar urma să încaseze, proporţional cu numărul de acţiuni pe care le deţine, 45% din profitul care, potrivit calculelor Capital,a depăşit 135 de milioane de lei, anul trecut.

Șeful executiv al Allianz Țiriac, Virgil Șoncutean, a arătat, la o conferinţă de presă, că firma pe care o conduce a obţinut, în 2018, un profit cu 4% mai mare decât în 2017. Cum în 2017 profitul operaţional a fost de circa 130 de milioane de lei, înseamnă că în 2018 a depăşit 135 de milioane de lei.

În 2017, rezultatul net al companiei a fost de 97 de milioane de lei, iar, dacă anul acesta raportul dintre profitul operaţional şi rezultatul net se menţine, înseamnă că va fi un profit net de circa 98-99 milioane de lei. Dacă acesta va fi repartizat acţionarilor, Țiriac ar urma să încaseze circa 44 de milioane de lei.

Compania Allianz Țiriac, liderul tradiţional al pieţei de asigurări din România şi compania care realizează an de an cele mai mari profituri în domeniu, a luat naştere după ce grupul german Allianz, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a achiziţionat 55% din acţiunile Asigurări Ion Țiriac.

Deşi a declarat în mai multe rânduri că este legat sentimental de această afacere şi că va lăsa nepoţilor acţiunile pe care le mai are la AZT, implicarea lui Țiriac în activitatea operaţională a firmei a devenit una minimă, după ce nemţii de la Allianz au preluat controlul şi, mai ales, după ce CEO al companiei nu a mai fost Cristian Constantinescu, omul alături de care Țiriac şi-a ridicat firma de asigurări, notează sursa anterior menționată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img