sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Toader spune ca nu a primit solicitari de la Sectia de investigare a magistratilor privind cazul extradarii lui Nicolae Popa: Cine a platit nu e treaba MJ

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei sustine ca nu a primit nicio solicitare de la Sectia de investigare a magistratilor privind extradarea lui Nicolae Popa, mentionand ca MJ nu are competenta privind plata transportului unei persoane extradate.

"Eu nu am cunoștință de așa ceva. Adică în ultima perioadă nu am primit astfel de solicitare și, dacă nu am primit, nici nu am răspuns", a declarat Tudorel Toader.

"Orice procedură de extrădare presupune implicarea Ministerului Justiției, dar Ministerul Justiției este autoritatea națională care face legătura cu statul de unde urmează sa fie extradat. Restul, chestiunile de anchetă – că a venit cu un avion marca nu știu de care, cine a plătit, la ce oră a plecat – nu-i treaba Ministerului Justiției. Noi discutăm numai pe documentele juridice în baza cărora România solicita extrădarea cuiva. Restul este la nivelul autorităților judiciare, a procurorului, a DNA. Nu e a ministrului Justiției și eu nu am niciun temei juridic să mă duc să întreb cine a plătit, la ce oră a zburat", a completat Toader.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img