News Flash:

Toamna, mana cereasca pentru zilierii vasluieni

30 Septembrie 2015
1201 Vizualizari | 1 Comentarii
Cum Vasluiul se afla pe o pozitie de top cand vine vorba de rata somajului, anotimpul de toamna vine ca o “gura de aer” pentru persoanele care nu au un loc de munca. Sute de vasluieni ar face orice pentru a avea o bucata de paine pe masa, ne explica un muncitor zilier:

. „Toata vara am cautat de lucru si nu am gasit. Acum am mai bine de o luna de cand lucrez cu ziua. Nu e usor, dar vin cu un ban acasa”, a spus vasluianul.

Nu e timp de stat cand este de munca, iar vasluianul nu are pretentii; orice fel de munca il mulțumește. Atunci cand nu este in livada, merge la cules la vie, numai sa reauseasca seara sa puna pe masa painea cea de toate zilele.

Inspectorii ITM Vaslui si cei de la Autoritatea Nationala a Administratiei Finantelor Publice fac verificari zilnice. In acest moment, in judet sunt inregistrate peste o suta de persoane, insa in realitate numarul lor este mult mai mare, ajungând chiar sa depaseasca 1000 de indivizi.

„Persoana care lucreaza ca zilier nu beneficiaza de dreptul la asigurari sociale. Daca doreste acest lucru, trebuie sa incheie un contract de prestari servicii”, sustin cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui.

Angajatorii au obligatia ca pana pe data de 5 a fiecarei luni sa depuna extrasele din Registrul zilierilor pentru luna anterioara. Cei care s-au grabit sa faca acest lucru sunt,  in special, firmele din domeniul agricol. "Zilnic, inainte de inceperea muncii, angajatorul trece in registru toti lucratorii”, se arata in lege. Un angajator nu poate lucra mai mult de 90 de zile calendaristice cu un zilier. In cazul in care ignora acest aspect, amenda poate ajunge pana la 10.000 de lei.

vasluiul rata somajului itm vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Nicu  | #3598
Completează-ți veniturile lucrând acasă! Ai posibilitatea să câștigi până la 300 de euro lunar! Îți trebuie un calculator și cunoștințe minime PC, curaj, ambiție, răbdare, încredere, perseverență și atenție la detalii. Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin mail. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru informații suplimentare solicitați acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre trimițând un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0836 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018688 (s)