vineri, 29 martie, 2024

Toate femeile ar trebui sa consume Avocado – ”Vindecare completa! Chiar si in cazul celui mai complicat diagnostic, luati un sambure, cu grija…”

Distribuie:

Publicat:

Avocado este fructul unui pom originar din America Centrala, de Sud si Mexic, numit Persea americana. Mai este numit si para aligator. Si apropo, avocado este un fruct, nu o leguma. Iar una din particularitatile acestui fruct este ca poate sa se coaca chiar si dupa ce a fost cules din pom. Moale, cremos si suculent, fructul de avocado este apreciat in intreaga lume pentru proprietatile sale benefice, fiind compatibil cu scaderea in greutate si contribuind la mentinerea nivelului optim de colesterol in sange. Acest fruct exotic imbunatateste memoria si reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. In mod deosebit, este benefic pentru sanatatea femeii.

Beneficiile fructului avocado pentru sanatatea femeii

Amelioreaza starea sanatatii
1. Se pare ca asemanarea dintre avocado si uterul feminin nu este deloc int’mplatoare. Para aligator ajuta femeile sa-si pastreze sanatatea reproductiva si reduce riscul aparitiei displaziei de col uterin.
2. Avocado, de asemenea, este extrem de benefic pentru femeile insarcinate. Acidul folic (sau vitamina B9) care se contine in acest fruct in cantitati mari, este responsabil de cresterea tesuturilor vii, motiv pentru care este indispensabil in perioada formarii embrionului, pentru a preveni malformatiile congenitale.
3. Datorita acizilor grasi polinesaturati (omega-3), intrebuintarea in alimentatie a acestui fruct duce la imbunatatirea memoriei si nivelului de concentrare.
4. Potasiul, ce se contine in avocado, contribuie la functionarea optima a inimii, normalizeaza metabolismul apei si sarii in organism si creste rezistenta la stres.
5. Acidul oleic, din compozitia avocado, descompune excesul de colesterol din s’nge si previne aparitia placilor in vasele sanguine.
6. Cupru, din compozitia avocado, previne anemia, iar vitamina B2 (riboflavina) este implicata in formarea celulelor rosii din s’nge.
7. Avocado, adaugat la o salata, ajuta la asimilarea carotenoidelor din fructe si legume, iar acest lucru este necesar pentru a intari oasele, smaltul dintilor si parul. La toate acestea contribuie si fosforul din compozitia sa.
8. Din cele mai vechi timpuri, avocado este considerat un afrodisiac minunat, care imbunatateste potenta barbatilor si sporeste libidoul femeilor.

Contribuie la mentinerea frumusetii
1. Beneficiile avocado pentru femei nu se limiteaza doar in consumul alimentar. Acest fruct este perfect pentru prepararea mastilor de intinerire. Secretul se afla in saturatia sa cu vitamina A, care ajuta organismul sa formeze celule noi si sa mentina tineretea si prospetimea pielii. Putem spune, fara a exagera, ca avocado a fost creat pentru a le darui femeilor frumusetea.
2. Uleiul de avocado hidrateaza si protejeaza pielea de uscare.
3. Sporeste nivelul imunitatii locale, protejeaza pielea de razele ultraviolete si de alti factori de mediu nocivi.
4. Stimuleaza circulatia sanguina la nivelul pielii si o satureaza cu oxigen.
5. Impiedica formarea petelor pigmentare in timpul sarcinii si menopauzei.
6. Hraneste scalpul, combate fragilitatea v’rfurilor firelor de par.

Este eficient in curele de slabit

1. In pofida continutului ridicat de calorii si grasimi, avocado este considerat un produs alimentar dietetic. Grasimea din compozitia fructului de avocado este mono-nesaturata, astfel de grasimi contribuind la scaderea in greutate, deoarece reduc nivelul colesterolului negativ si accelereaza metabolismul.

2. Avocado contine un aminoacid natural – L-Carnitina – ce contribuie la arderea grasimilor si intensifica metabolismul organismului.

Beneficiile fructului de avocado pentru sanatatea femeii sunt incontestabile. Femeile il prefera pentru ca amelioreaza starea parului, a unghiilor si a pielii, si fiindca este potrivit pentru mastile de intinerire si vindecare pregatite in conditii casnice. Exista, deci, o multime de motive pentru care avocado trebuie intrebuintat zilnic. Indrageste acest fruct miraculos si el te va ajuta sa-ti mentii sanatatea la cel mai inalt nivel!

“Continutul articolului este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.”

S’mburii tin colesterolul sub control
Avocado poate regla nivelul colesterolului rau din s’nge in timp ce creste valorile colesterolului bun. Dar, ceea ce poate nu stiati este ca 70% dintre aminoacizi se gasesc in s’mburi, iar noi aruncam la gunoi aceste beneficii. Daca m’ncati s’mburi de avocado puteti tine sub control colesterolul rau si, prin urmare, puteti reduce riscul aparitiei unei boli cardiovasculare mai t’rziu.

Combat problemele de stomac
Se pare ca s’mburii de avocado sunt foarte eficienti in reducerea inflamatiilor tractului gastrointestinal si in tratamentul diareei. Ca sa beneficiati de aceste proprietati, trebuie sa taiati un s’mbure de avocado de marime medie, puneti-l intr-o cana cu apa fierbinte si lasati sa se inmoaie timp de 15 minute, dupa care il puteti m’nca at’t timp c’t mai este caldut. In plus, s’mburii de avocado combat infectiile si alte afectiuni ale stomacului.

Lupta impotriva tumorilor
Studiile realizate pe sobolani au dovedit ca s’mburii de avocado impiedica dezvoltarea tumorilor, datorita continutului de flavonoizi.

Contribuie la scaderea in greutate
S’mburii de avocado au efect termogenic, accelereaza procesul de ardere al grasimilor, mai ales daca aveti si o alimentatie sanatoasa si faceti exercitii. Trebuie sa pregatiti un ceai dintr-un s’mbure zdrobit si doua cani cu apa fierbinte. Consumati acest ceai de trei ori pe zi.

Intaresc sistemul imunitar
Datorita proprietatilor antiinflamatoare, s’mburii de avocado stimuleaza sistemul imunitar, ajut’ndu-l sa combata infectiile si problemele respiratorii. Un alt beneficiu consta in usurarea simptomelor de artrita sau afectiuni ale incheieturilor.

Previn imbatr’nirea prematura
S’mburii de avocado au un continut mare de antioxidanti care previn imbatr’nirea prematura. Mai mult chiar, stimuleaza productia de colagen, previn formarea ridurilor premature si dau un aspect mai neted pielii.

Lupta impotriva cataractei
S’mburii de avocado contribuie si la prevenirea cataractei. Trebuie doar sa aplicati c’teva picaturi de ulei de avocado pe ochi, dimineata si seara. Uleiul trebuie sa fie proaspat si necontaminat cu bacterii. Dau stralucire parului: Uleiul natural din s’mburii de avocado este asemanator cu cel de masline. Se foloseste in scopuri de infrumusetare, unul dintre cele mai mari beneficii este cel pe care il ofera parului, conferindu-i stralucire. In plus, previne si aparitia matretii. Ajuta tiroida: Conform unor studii europene, s’mburii de avocado contin nutrienti si alte proprietati care ajuta la ameliorarea afectiunilor tiroidei, fiind buni mai ales pentru persoanele cu probleme de obezitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img