joi, 28 martie, 2024

Toate scolile din judetul Vaslui raman deschise in ciuda gerului naprasnic

Distribuie:

Publicat:

Scolile au fost inchise in mai multe judete ale tarii si in Bucuresti, din cauza vremii. Autoritatile au luat decizia dupa seria de alerte meteo emise de meteorologii de la ANM.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a decis ca in judetul Vaslui orele nu se suspenda. Astfel, toate unitatile de invatamant raman deschise, iar pentru moment exista probleme.

Meteorologii au anuntat ca va fi cod portocaliu de ninsori si de viscol in 12 judete, iar in restul tarii cod galben. In urmatoarea perioada meteorologii au anuntat temperaturi extrem de scazute, iar precipitatiile vor intensifica situatia.  

In interval 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10, ANM anunta cod portocaliu de temperaturi foarte scazute, atat noaptea, cat si ziua in Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea.

Valul de frig va cuprinde treptat toata tara si va fi in intensificare, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada din an. Meteorologii au emis si un cod galben pentru regiunile Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. Codul va intra in vigoare luni, la ora 4.00, fiind valabil pana marti, ora 20.00.

In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor, cand valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada.

Un numar de 13 judete, respectiv Maramures, Salaj, Satu Mare, Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj, Mures, Arad, Alba, Timis, Hunedoara, Caras – Severin si Sibiu, se vor afla sub Cod galben de frig, in timp ce restul judetelor vor fi afectate de un Cod portocaliu de ger.

Temperaturile maxime vor fi frecvent intre -12 si -8 grade, cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img