vineri, 29 martie, 2024

Tocanita de urzici, o mancare medicament

Distribuie:

Publicat:

Urzicile sunt aliment si in acelasi timp medicament iar o mancare de urzicigustoasa va poate ajuta in dieta de slabire, dar nu numai. Urzicile pot fi consumate si daca aveti dureri de stomac, ulcere ale tubului digestiv, constipatiesau diaree. Urzicile detoxifiaza ficatul, ajuta vezica biliara si splina.

Fiind astringente, ajuta la tratarea diareei, iar continutul bogat in fibre ajuta si in caz de constipatie. Iata o mancare delicioasa din aceasta verdeata de primavara:

Mancare moldoveneasca de urzici
Spalati bine urzicile de 3-4 ori, inlaturand coditele. Puneti intr-un vas apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati urzicile si lasatile timp de 5 minute. Scurgeti-le bine de apa si tocati-le cat mai marunt.

Turnati intr-o tigaie 2 linguri de ulei. Dupa ce se incinge, adaugati urzicile impreuna cu doua linguri de malai. Amestecati pana cand urzicile se inmoaie.Turnati apa in care au fiert urzicile peste malai si urzici, atat cat sa se formeze o pasta si lasati sa fiarba.

La final adaugati usturoiul. Presarati sare si piper dupa gust. Amestecati bine si mai lasati mancarica la foc timp de 2-3 minute. Puteti consuma mancarea de urzici cu un ochi si mamaliga sau cu paine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img