marți, 16 aprilie, 2024

Topul celor mai populare eruptii pe piele

Distribuie:

Publicat:

Exista un numar foarte mare de oameni care sufera de probleme de piele, mai precis de eruptii cutanate. Unele eruptii cutanate nu afecteaza mult persoana, insa unele devin foarte deranjante din cauza mancarimilor si ranilor pe care le lasa la nivelul pielii. Problema eruptiilor trecatoare este aceea ca au tendinta de a reaparea la nesfarsit, devenind foarte dificil sa scapi de ele. Pentru a trata orice tip de eruptie cutanata, este foarte important sa cunosti cate ceva despre acesta. Unele dintre cele mai comune tipuri de eruptii cutanate sunt:

Psoriazisul

Psoriazisuleste o boala dermatologica cronica, ce determina o crestere rapida a celulelor pielii, ceea ce genereaza aparitia de placi tegumentare. Acest proces este cauzat de anumite schimbari in sistemul imunitar. Psoriazisul este una dintre cele mai frecvente boli de piele si afecteaza 2% dintre romani.

Pitiriazisul rozat

Pitiriazisul rozateste o afectiune cutanata inofensiva ce se caracterizeaza prin aparitia unei eruptii ce dureaza aproximativ 8 saptamani si este de cauza necunoscuta.

Varicela

Varicelasau varsatul de vant este o infectie cauzata de virusul varicelo-zosterian, care face parte din familia virusurilor herpetice. Din cauza mancarimilor pe care le genereaza, aceasta boala se claseaza in topul celor mai enervante afectiuni ale pielii. Pentru a evita aceasta afectiune, se recomanda vaccinul impotriva ei.

Scabia

Este o eruptie trecatoare la nivelul pielii, care tinde sa apara la incheieturile mainilor, axile, intre degete sau chiar la nivelul taliei. Aceasta afectiune este cauzata de acarieni mici care isi construiesc vizuini in interiorul pielii. Exista unele lotiuni eficiente, care pot fi folosite pentru a trata scabia, dar eruptia tinde sa dureze cateva luni.
 

 

Eczema

Eczema face parte din categoria alergiilor si cauza ei nu este cunoscuta. Expertii in medicina tind sa sugereze ca aceasta afectiune este cauzata de unele anomalii in epiderma, care fac pielea foarte uscata. Exista insa medicamente ce pot ajuta la vindecarea acestei probleme.

Urticaria

Urticaria este o eruptie care se poate dezvolta in cateva ore. Aceasta afectiune prezinta doua forme, si anume urticarie cronica si urticarie acuta. In timp ce urticaria acuta dureaza putin timp, urticaria cronica se dezvolta la contactul cu apa.

Pecinginea

Aceasta eruptie este cauzata de infectii fungice si este foarte inconfortabila. Bubele sunt de forma rotunda si de culoare rosie. Medicatia orala este eficienta in tratarea acestei eruptii cutanate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img