marți, 19 martie, 2024

Tortionarul Visinescu, gesturi de neinteles in puscaria de la Jilava. Detinutii nu stiu cum sa reactioneze. „In fiecare dimineata il gasesc cu bagajul facut”

Distribuie:

Publicat:

Fostul tortionar comunist Alexandru Visinescu a fost protagonistul unor scene incredibile, care au avut loc, recent, la SpitalulPenitenciar Jilava, acolo unde acesta isi executa condamnarea de 20 de ani. In varsta de 93 de ani, tortionarul Alexandru Visinescu este considerat unul dintre cei mai cruzi tortionari ai regimului comunist. Fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat in anii ’50, acesta a fost acuzat ca a organizat un adevarat sistem de exterminare a detinutilor, in special a celor inchisi pe criterii politice. Potrivit unor surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in ultima perioada detinutul Visinescu i-a lasat masca, in repetate randuri, pe angajatii Spitalului Penitenciar Jilava, dupa ce a inceput sa se creada… comandantul inchisorii!

Sursele citate au dezvaluit ca in unele dimineti, la ora apelului, Visinescu aparea la usa cu bagajul facut. Extrem de preocupat, acesta iesea din camera cu valiza in mana si spunea: “Hai, ca am plecat. Am multa treaba…”. Pentru a nu-i provoca un soc, medicii l-au condus, de fiecare data, cativa metri pe hol, dupa care l-au convins sa revina in camera. In alte situatii insa, fostul tortionar odios reactiona, insa, altfel. Ca un veritabil comandant, acesta ar fi iesit din celula ca si cum ar fi fost in control, dupa care le ordona agentilor sa-l urmeze in celulele urmatoare.

“Acum hai sa intram si peste banditii astia de alaturi, sa-i calcam pe cap!”, ar fi spus detinutul, potrivit romaniatv. In ultima perioada, prin intremediul avocatilor, Alexandru Visinescu ar fi solicitat, fara success, intreruperea pedepsei, din motive medicale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img