joi, 28 martie, 2024

Toti cei noua indici ai Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat scaderi miercuri, pentru a treia zi consecutiv

Distribuie:

Publicat:

Toți cei nouă indici ai Bursei de Valori București au înregistrat scăderi miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în condițiile în care investitorii locali și-au vândut din dețineri în așteptarea trecerii unei săptămâni ce are potențialul să provoace scăderi generale pentru cotațiilor bursiere, anunță MEDIAFAX.

Indicele BET s-a corectat în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii cu 0,69%, în condițiile în care ordinele de vânzare au antrenat o lichiditate peste media zilnică înregistrată în acest an, rulajul fiind de 63,58 milioane de lei (13,3 milioane de euro). BET a închis ședința de miercuri la pragul de 9.810,25 de puncte, aceasta fiind a treia zi la rând de scăderi.

Investitorii ce activează în piața locală de capital au decis să-și reducă din expunerea pe piața locală în contextul în care în această săptămână au loc atât reuniunile de politică monetară la Rezerva Federală (Fed) și Banca Centrală Europeană (BCE), cât și alegerile parlamentare din Marea Britanie de mâine. La acestea se adaugă posibilitatea ca administrația Trump să impună pe 15 decembrie noi tarife pe importurile din China.

Parcursul pieței locale se menține solid în acest an, cu atingerea de noi maxime post-criză, iar atâta timp cât nu se înregistrează corecții mai mari tendința ascendentă rămâne robustă.

Evoluția pieței locale a fost totuși în contra tendinței din piețele externe, care înregistrau creșteri ușoare în general.

Din cadrul indicelui BET au fost doar două evoluții pozitive miercuri, înregistrate de Fondul Proprietatea (FP) plus 0,42% și OMV Petrom (SNP) plus 0,11%. La polul opus, acțiunile cu cea mai slabă evoluție din BET au fost cele ale Alro (ALR), cu o scădere de 1,9%, Nuclearelectrica (SNN), care au pierdut 1,53% și Electrica (EL), cu minus 1,79%.

Titlurile Banca Transilvania (TLV), care au scăzut cu 0,98%, au ocupat prima poziție în topul celor mai tranzacționați emitenți, cu schimburi în valoare de 21,76 milioane de lei. Titlurile instituției bancare sunt urmate în clasamentul rulajelor de acțiunile Romgaz, cu 14,27 milioane de lei, și OMV Petrom (SNP), cu tranzacții în sumă de 6,18 milioane de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img