miercuri, 17 aprilie, 2024

Toti ochii pe Ministerul Justitiei – Ana Birchall va publica raportul GRECO

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Justiţiei a anunțat că va publica, marţi, la ora 11.00, rapoartele GRECO, atât pe site-ul instituției, cât şi pe pagina GRECO. Astfel, documentele vor fi postate în limbile română şi engleză.

"Ministrul Justiției, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: ”Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România” și ”Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România”. Urmare a propunerii GRECO, s-a convenit publicarea rapoartelor sus-menționate în data de 9 iulie 2019, la ora 11:00 (ora României)”, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Rapoartele vor fi publicate simultan, în limba română și în limba engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiției (www.just.ro), respectiv GRECO (greco">www.coe.int/greco).

Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO.

Percepția publică privind un nivel redus al corupție în anumite țări ar putea fi înșelătoare, arată GRECO într-un raport publicat pe 25 iunie, care face referire și la seria de recomandări adresate unor țări precum România și Polonia.

În raportul său anual, GRECO analizează măsurile pe care le-au luat cele 49 de state membre împotriva corupției în 2018, în special în privința parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor.

În cazul României, raportul GRECO notează că a fost făcută o serie de recomandări privind reformele justiției.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img