marți, 19 martie, 2024

Totul a fost confirmat din interiorul Ministerului Muncii: Cand vor primi 1 000 de euro firmele care angajează un intern

Distribuie:

Publicat:

Un amănunt foarte important, care ar putea schimba totul, a fost lămurit din interiorul Ministerului Muncii. Este vorba despre un proiect care a fost publicat deja în Monitorul Oficial şi care va intra în vigoare în următoarea lună, mai exact, pe 18 august. Sunt în joc mii de euro, bani care ar putea intra în buzunarele firmelor din România.

Potrivit actului normativ, firmele care vor transforma fiecare stagiu în angajare vor primi aproximativ 1 000 de euro, cu condiţia ca angajatul să rămână în interiorul firmei timp de doi ani.

Ministerul Muncii a clarificat un amănut foarte important legat de aceste sume de bani. Potrivit informaţiilor oferite publicaţiei avocatnet.ro, aceşti bani vor fi primiţi după ce salariatul va împlini doi ani în interiorul companiei, nu după ce stagiul de practică va fi transformat în angajare.

„Organizațiile gazdă care, în termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract individual de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship primesc, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării în cuantum de 4.586 de lei pentru fiecare persoană astfel angajată, după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni. Acordarea primei de promovare a angajării se realizează în limita fondurilor alocate cu această destinație”, este explicat în lege.

Angajatorul nu va primi banii înainte de împlinirea acestei perioade. Deşi firmele pot încheia un contract pe 24 de luni, pot apărea diferite situaţii care ar putea duce la ruperea contractului şi la demisia sau concedierea angajatului.

Astfel, firmele vor trebui să depună la agențiile teritoriale de muncă o cerere și anumite documente, însă în maximum șase luni după cele 24 de luni. Concret, în afară de cerere, va fi nevoie de:

o copie după contractul de internship al internului înregistrat la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă;

o copie după certificatul de internship al internului;

o copie după contractul de muncă al persoanei care a încheiat contractul de internship, înregistrat în Registrul general de evidență a salariaților;

orice alte documente care fac dovada menținerii raporturilor de muncă ale persoanei în cauză.

sursa: bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img