marți, 19 martie, 2024

Toyota recheama la service 2,9 milioane vehicule din cauza unor probleme la airbag

Distribuie:

Publicat:

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anuntat joi ca va rechema in service un numar suplimentar de 2,91 milioane vehicule vandute la nivel mondial, din cauza unei posibile probleme la airbag-urile produse de Takata Corp, transmite Reuters.
Ultima actiune de rechemare in service a celor de la Toyota include 750.000 de vehicule vandute in Japonia, 350.000 in Europa si 1,16 milioane vehicule vandute in alte regiuni precum Oceania, America de Sud si Centrala. Constructorul nipon a precizat ca rechemarea vizeaza modelele Auris, RAV4, Corolla Axio, Corolla Fielder si Noah sau Voxy.
Problemele cu airbag-urile produse de Takata au obligat producatorii de automobile sa recheme in service aproximativ 100 de milioane de vehicule vandute la nivel global. In cazul unei coliziuni aceste airbaguri defecte pot exploda si pulveriza cioburi metalice. In prezent, Takata cauta un sponsor financiar ca sa o ajute sa plateasca costurile actiunilor de rechemare la service. Luna trecuta compania nipona si-a recunoscut vinovatia in cadrul unei intelegeri in valoare de un miliard de dolari cu justitia americana.
Grupul Toyota, care regrupeaza patru marci — Toyota, Lexus, Daihatsu Motor Co (mini-vehicule) si Hino Motors Ltd (camioane) — a fost detronat de Volkswagen in 2016. Toyota, care domina de mai multi ani industria auto mondiala, a vandut 10,175 milioane vehicule in 2016, ceea ce plaseaza grupul nipon in urma rivalului german Volkswagen, care anul trecut a vandut un numar record de 10,3 milioane autovehicule.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img