vineri, 29 martie, 2024

Tradari si falsuri din istoria romanilor

Distribuie:

Publicat:

Regalian este cel dintai dac care a urcat pe tronul imperiului. In anul 260, el pune la cale o rebeliune, fiind un general si un strateg deosebit, si se instaleaza la conducerea imperiului.

Regalian a fost un stranepot al lui Decebal. Conform documentelor vremii, el este asasinat chiar de apropiatii sai.

Aureolus, ciobanul din Carpati, devine imparat, dupa ce a intrat in armata romana ca ingrijitor al cailor. Este ucis de proprii lui soldati. Imparatul Galeriu, olteanul, avea origini dacice prin mama sa, Romula, care provenea din Oltenia.

Galeriu a impus taxe Romei si intregii Italiei ca razbunare pentru ceea ce au facut romanii cu poporul dac. A dorit sa schimbe denumirea imperiului, din roman in dacic.

Maximus Daia era nepotul imparatului Galeriu. A ajuns imparat, dar a intrat in conflict cu fratele sau, Licinius. Daia a preferat sa se sinucida, decat sa fie omorat de Licinius.

Cel mai mare imparat de origine dacica este Constantin primul imparat crestin din istorie.

Dupa ce devine imparat, spoliaza monumentele din forul lui Traian. Marea friza de 30 de metri este sparta in bucati. Figura lui Traian este stearsa din reprezentarile reliefurilor. Opt din statuile dacice, inalte de trei metri, sunt urcate pe Arcul lui Constantin, ca semn de pretuire pentru stramosii sai.

Ne punem intrebarea, de ce manualele de istorie nu ne prezinta aceste fapte?  Putem considera ca este o adevarata conspiratie in jurul acestui subiect. Unii istorici in frunte cu maghiarul Alfldi considera ca in Dacia dupa cucerirea romana nu a mai ramas nici un dac.

Sunt contestate documente istorice prin care se demonstreaza ca dacii au continuat sa traiasca pe acest teritoriu. Istoricii romani au preferat varianta ca toti dacii au fost romanizati. Pe cine deranjeaza existenta dacilor, dupa retragerea romanilor?

Istoricul Dio Cassius a spus in scrierile sale ca se gasira si comorile lui Decebal, cu toate ca erau ascunse sub apa raului Sargetia. Decebal in persoana a ascuns aceste bogatii, dupa care i-a ucis pe toti cei care cunosteau acest lucru. Un singur martor a supravietuit, Bicilis, care atunci cand a fost prins a tradat, potrivit efemeride.ro.

Dupa ce au descoperit comoara, Traian a scutit poporul roman de taxe, iar serbarile au durat 123 de zile. Marile edificii au fost construite cu aurul din aceasta comoara. Se vorbeste despre 165 de tone de aur si 330 de tone de argint.

O parte din aurul din minele de la Brad s-a regasit si in statuile egiptene. Analizele chimice au demonstrat provenienta aurului.

In secolul al XVI-lea un pescar a gasit in apele Streiului, intr-un zid din mal, 40000 de galbeni. Chiar imparatul Ferdinand de Habsburg si-a trimis un reprezentant care a mai gasit 2000 de galbeni in apele Streiului.

In anul 1716, un cetatean numit Pavel Varga, scrie in testamentul sau, ca a gasit o comoara din care putea sa imbogateasca toata Transilvania, dar prefera sa nu spuna unde este ascunsa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img