sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Traditii si superstitii de Craciun

Distribuie:

Publicat:

Craciunul este un moment unic in care toti uitam de griji si ne incalzim inimile cu iubire si bucurie. Superstitiile fac parte din vietile oamenilor din mosi-stramoti. Nici Craciunul nu este ocolit de superstitii, ba chiar unele persoane se ghideaza intru totul dupa regulile si credintele urmatoare.

Exista o multime de traditii si superstitii in preajma Craciunului si Anului Nou, dar multi dintre noi nu stim de unde vin acestea si care sunt motivele pentru care credem in ele.

Cei care vor sa fie sanatosi in anul care vine, trebuie sa se spele pe fata cu apa in care a fost scufundat un banut de argint.De asemenea, semn de sanatate pentru anul urmator sunt merele mancate in ziua de Ajun.

Norocul si ghinionul pe care le vei avea in noul an tin si ele de ceea ce faci in ziua de Craciun..

SUPERSTITII DE CRACIUN. Superstitiile spun ca nu se poarta incaltaminte noua pe 25 decembrie, pentru ca altfel vei avea un an plin de ghinioane.

De asemenea, pentru a nu alunga norocul trebuie sa fii atent sa nu faci curatenie si sa nu arunci gunoiul in ziua de Craciun. Tot de Craciun se impodobeste casa cu crengute de vasc, in caz contrar urmand sa ai ghinion in anul ce vine. Noroc vei avea si daca versi vin pe masa, dai de pomana sau rastorni cuta cu chibrituri.

Cei care s-au nascut, insa, in ziua de Craciun, sunt prin definitie norocosi in viata, spune traditia.

O superstitie populara legata de Craciun este legata de vremea din aceasta zi. Daca in ziua de Craciun ninge, se crede ca in cea de Paste din anul viitor va fi vreme frumoasa. Daca cerul este senin, anul ce urmeaza va fi unul roditor.

Daca vorbim despre traditiile de Craciun, aflati ca bradul impodobit este una din traditiile cele mai iubite si raspandite de Craciun. Pietele si targurile se umplu de brazi cu saptamani inainte de Sarbatoarea Nasterii Domnului si oamenii dau navala sa apuce unul mai ieftin. Odata cumparat bradul, multi se grabesc sa il si impodobeasca, uitand de traditii.

Potrivit traditiei, bradul se impodobeste in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie. Nu conteaza cu ce anume il decorati sau in ce culori, important este sa puneti in varf un inger sau o stea, ce reprezinta ingerii sau steaua de la Betleem.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img