vineri, 29 martie, 2024

Tragedia nestiuta din familia lui Gigi Becali. Care a fost marea suferinta care l-a impins pe patronul Stelei mai aproape de Dumnezeu

Distribuie:

Publicat:

Gigi Becali a suferit un mare soc in urma cu 20 de ani, cand sora lui mai mare a murit la doar 44 de ani, din cauza unei infectii pulmonare foarte puternice. A fost momentul care l-a apropiat pe Gigi Becali de biserica si de DumnezeuDorina Becali a fost initiatoarea unui proiect umanitar fara precedent in Romania. Ea a facut in Pipera un cimitir dedicat copiilor decedati la nastere. Nu e roman care sa nu fi aflat actele caritabile facute in timp de omul de afaceri, Gigi Becali, insa generozitatea lui a luat nastere in sanul familiei. In anii ’90, surorile lui Becali, Dorina si Domnica, au cumparat un teren in Pipera si au facut un cimitir, in care sa fie inmormantati copiii morti inainte de a fi botezati. Ideea a fost a Dorinei Becali, care a ramas marcata de o scena terifianta. Fiind internata intr-un spital din Capitala, ea a vazut un caine purtand in gura un picior de bebelus, care provenea de la un avorton aruncat la cosul de gunoi.

„Ma duceam cu sora mea, de exemplu unde erau camine de copii, ca ei nu erau botezati, si eu botezam cate 100 de copii odata. La o femeie care face avort nu se iarta pacatul decat prin botez. Si eu, ca sa le ierte pacatele la femei, si plateam eu bani de le lua la 100 de copii hainute de botez si luam pentru fiecare femeie un copil sau doi”, povestea Gigi Becali iarna trecuta, la Romania TV. Cele doua surori ale patronului Stelei au cerut acordul Patriarhiei, au contactat toate maternitatile din Capitala si cu aprobarea parintilor a fost inmormantat fie care copil care a murit fara sa fie botezat. Ulterior, locul de odihna a primit numele de „Gradinita ingerilor”.

Gigi Becali a avut dintotdeauna o relatie stransa cu surorile sale. Cand Doina, sora mai mare a murit, la sfarsitul anilor 90, omul de afaceri a suferit cumplit si a refuzat sa vorbeasca despre asta vreodata. Singurul care a povestit despre aceasta drama a fost Giovani Becali. „Sora lui Gigi, care a murit, a fost in clasa cu mine, noi am fost botezati in aceeasi apa cu Dorina, sora lui Gigi si am fost crescuti impreuna ca fratii. Ea a murit pt ca s-a sacrificat sa ingroape copii ramasi fara ajutor, care nu mai puteau sa fie inmormantati si ea a racit acolo in cimitir, ingropand copii…a facut pneumonie si a murit dupa Revolutie”, isi amintea Ioan Becali.
Regretata Doina Becali l-a lasat in urma sa pe Lucian Becali, unul dintre nepotii preferati ai latifundiarului. Domnica, sora mai mica a lui Becali, este foarte credincioasa si canta in corul bisericii din Pipera. Ea este casatorita cu Constantin Geambazi, cel pe care latifundiarul l-a trecut in acte ca fiind principalul actionar al SC FC Steaua Bucuresti SA. In plus, Vasile Geambazi, fiul Domnicai, detine si el actiuni la societate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img