sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tragedie in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Neagu s-a sinucis! Motivul care l-a impins sa faca asta

Distribuie:

Publicat:

Tragedie in randul Bisericii Ortodoxe Romane. Preotul Silviu Neagu si-a pus capat zilelor sambata, dupa ce s-a spanzurat de un copac aflat in curtea casei. Preotul a slujit biserica din localitatea doljeana Ostroveni timp de 14 ani si era vazut de localnicii drept un om respectat. Neagu avea doi copii si era casatorit.

Localnicii spun acum ca Ostroveni este o comuna blestemata.

„Din batrani se stie ca daca un preot isi pune capat zilelor nu este un lucru bun. Peste comuna noastra s-a abatut acum un blestem si o sa vedeti acest lucru.

Este mare pacat sa recurg la un astfel de gest, iar cu atat mai rau este daca esti preot.

Eu l-am vazut duminica trecuta la biserica si era vesel si nu mi-am dat seama ca are probleme, dar fiecare om are secretele lui“, a mai povestit un localnic pentru ziarul Adevarul. Rudele preotului au povestit cu lacrimi in ochi ca se afla in pragul divortului, iar gandul ca poate sa isi piarda familia l-a impins dincolo de marginile disperarii.

Silviu Neagu a lasat un bilet de adio in care a explicat motivul sinuciderii si si-a cerut iertare lui Dumnezeu.

„Si-a hotarat singur soarta. Avea probleme cu sotia si l-au afectat. Inainte sa recurga la acest gest necugetat a lasat un bilet de adio de sase pagini, iar acolo a scris totul. Si-a cerut iertare de la copii, parinti, prieteni, dar mai ales de la Dumnezeu. Sotia l-a amenintat cu divortul, iar acest lucru l-a afectat foarte mult. Era preot, dar avea o fire sensibila“, a declarat unchiul preotului Silviu Neagu, pentru sursa citata.

Reprezentantii Mitropoliei Oltenia au precizat ca preotul Silviu Neagu nu a dat semne ca are avea nevoie de sprijin.

„Este o situatie mai mult decat regretabila si ne rugam pentru familia parintelui sa ii ajute Dumnezeu sa depaseasca momentul acesta greu din viata lor. Parintele avea un comportament normal, era un parinte bun si nu a dat semne ca ar avea nevoie de sprijin, avea duhovnic, se spovedea“, a precizat purtatorul de cuvant al Mitropoliei Olteniei, Ionita Apostolache.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img