joi, 18 aprilie, 2024

UPDATE : Situatia dramatica a sotiei motociclistului care si-a pierdut viata la Oltenesti : A fost plimbata o zi intreaga intre spitale

Distribuie:

Publicat:

Bătaie de joc la adresa unei femei, victimă a unui accident rutier. O zi întreagă a fost plimbată între spitalele din Iași și Vaslui, în ciuda faptului că se afla în stare critică. Accidentul a avut loc ieri dimineață pe raza localității Oltenești. 

Un motociclist din Republica Moldova și soția sa se deplasau de la Huși spre Crasna. Bărbatul a efectuat depășirea altor două motociclete care circulau în fața sa, iar la revenirea pe sensul său de mers, a pierdut controlul motocicletei și a intrat în șanțul din dreapta, după care a ajuns în rigola betonată a unui podeț. Motociclistul a murit în urma impactului, iar soția sa a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Urgență din Vaslui. Victima avea probleme mari la o mână, ligamente și tendoane distruse și trebuia să primească ajutor urgent din partea unui chirurg plastician. Cum la Vaslui nu exista un astfel de specialist, medicii vasluieni au stabilizat-o pe  femeie și au trimis-o la Clinica de Chirurgie Plastică din Iași. 

"După ce s-au acordat îngrijiri medicale, s-a efectuat toaleta plăgilor şi pacienta a fost stabilizată, a fost transferată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Acolo a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenţie chirurgicală plastică şi a fost retrimisă la Vaslui, unde nu există chirurg plastician, pe motivul că nu sunt locuri în spital. Între timp, familia femeii a venit să se intereseze de soarta ei, dar nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iaşi, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită. S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, s-au purtat mai multe discuţii, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iaşi. A fost o situaţie foarte neplăcută şi vreau să spun că nu este pentru prima dată când păţim aşa ceva", a precizat Ana Rinder.

Când a ajuns la Iași, medicii de la Spitalul “Sfântul Spiridon”, acolo unde se află Secția de Chirurgie Plastică, nu au vrut să o primească pe femeie si au trimis-o inapoi la Vaslui, în ciuda stării critice în care se afla pacienta. Între timp, familia victimei care își pierduse soțul în urma accidentului, a venit din Republica Moldova la Iași și a început să o caute pe femeie prin spitale. Nimeni nu știa nimic de ea. Au sunat la oficialii de peste Prut care au alertat autoritățile române. Între timp femeia accidentată ajunsese la Spitalul de Urgență din Vaslui după o plimbare pâna la Iași și retur. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au precizat că au transportat pacienta Iaşi de două ori, prima dată la ora 12.53 şi apoi în cursul serii, la ora 20.40.
"La ora 12.53, am transportat o pacientă policontuzionată în urma unui accident rutier, stabilă, pentru care s-a alocat maşină B2 cu asistent medical. În urma consultului efectuat la Chirurgie Plasică , pacienta a fost retrimisă la Vaslui, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ulterior, în cursul serii, la ora 20.40, a fost alocată din nou maşină pentru a duce pacienta la Iaşi, transferul fiind făcut în ambele cazuri cu acordul spitalului "Sf. Spiridon", a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa. Abia când Ambasada Republicii Moldova a alertat autoritățile, medicii ieșeni și-au dat seama de gafa făcută  și au solicitat Spitalului din Vaslui să retrimită pacienta la Iași. Asta după ce femeia a fost purtata intre spitale din Vaslui si Iasi aproape o zi întreagă, ambulanțe blocate aiurea și alte resurse pierdute inutil.

 

 

STIREA INITIALA : Un motociclist din Republica Moldova si-a pierdut viata in dimineata aceasta pe DE 581 , în localitatea Curteni, comuna Oltenești, judetul Vaslui, pe soseaua catre Crasna, intr-un accident rutier. Sotia acestuia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui . La fata locului a intervenit un echipaj EPA din cadrul Sectiei de Pompieri Husi si o ambulanta din cadrul SAJ Vaslui.

Tragedia de la Oltenesti s-a petrecut in conditiile in care barbatul care si-a pierdut viata a intrat in curba in depasirea unor colegi cu care se deplasau pe motoare catre Montenegro  . Pe motocicleta se mai afla si sotia sa. Vom reveni cu detalii

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img