vineri, 29 martie, 2024

Traian Basescu a pierdut “razboiul” cu Igor Dodon! Poate pierde cetatenia moldoveneasca

Distribuie:

Publicat:

O noua sedinta de judecata in procesul dintre fostul presedinte roman Traian Basescu si actualul sef de stat moldovean, Igor Dodon, cu privire la anularea decretului de retragere a cetateniei Republicii Moldova, a avut loc azi, 22 ianuarie, la Judecatoria Chisinau, filiala Botanica, informeaza Independent.md.

"Se respinge ca fiind nefondata cererea", a declarat judecatorul. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Ultima sedinta in acest dosar a avut loc la data de 15 decembrie 2017, Atunci avocatul lui Traian Basescu a prezentat inregistrari video din cadrul unor emisiuni televizate, unde presedintele Igor Dodon comenteaza retragerea cetateniei fostului presedinte al Romaniei.

Aparatorul lui Igor Dodon, consilierul pe probleme juridice al presedintelui, Maxim Lebedinschi, a precizat insa ca, in timpul examinarii cererii de primire a cetateniei moldovenesti, Traian Basescu era cercetat penal in Romania, iar legislatia Republicii Moldova interzice acordarea cetateniei in asemenea cazuri.

Decretul privind retragerea cetateniei moldovenesti lui Traian Basescu este unul dintre primele semnate de Igor Dodon in calitatea sa de sef de stat. Traian Basescu si sotia sa au devenit cetateni ai Republicii Moldova in mod oficial la 3 noiembrie 2016, dupa ce au depus juramantul la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti. Traian si Maria Basescu au primit cetatenia moldoveneasca prin decretul presedintelui Nicolae Timofti, semnat la inceputul lunii iunie a anului 2016.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img