joi, 25 aprilie, 2024

Traian Basescu il desfiinteaza pe Corneliu Bichinet, deputatul PMP care a votat modificarile Codului Penal: ‘E prost!’

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PMP de Vaslui, Corneliu Bichineț, a votat "DA" la cele două proiecte de modificare a codurilor penale, adoptate miercuri în Parlament, împotriva voinței grupului parlamentar PMP. Doi noi membrii Pro România au votat de asemenea pentru schimbările asupra legilor justiției. Liderul de grup PMP din Camera Deputaților, Eugen Tomac, a declarat, că cei care au votat pentru aceste proiecte de lege vor fi trimiși "de poporul român" la "groapa de gunoi a istoriei".

Traian Băsescu, ajuns președinte de onoare al PMP, dar cap de listă la europarlamentare, a explicat, pe pagina sa de Facebook, destul de plastic, motivul pentru care Bichineț a votat ”DA”: ”de prost”, a precizat fostul președinte al României drept răspuns la întrebarea unui fan.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Codului penal și a celui de Procedură penală.

Comisia specială pentru revizuirea legilor justiției a votat, marți, un raport favorabil pe Codul penal în forma adoptată de Senat, deputații și senatorii juriști neacceptând niciun amendament propus de Opoziție.

Totodată forul legislativ condus de Florin Iordache a întocmit, marți, un raport de admitere cu amendamente asupra proiectului de lege privind Codul de procedură penală. Au fost eliminate prevederile declarate neconstituțional de CCR.

PNL a anunțat, înaintea adoptării de către deputați a celor două propuneri legislative, că va sesiza CCR cu privire la proiectele de modificare a codurilor penale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img