marți, 19 martie, 2024

Traian Basescu: “Premierul nu poate fi schimbat decat prin votul Parlamentului”

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, l-a contrazis, duminica seara, intr-o  emisiune TV, pe fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, care a declarat ca o eventuala suspendare a premierului Viorica Dancila ar echivala cu schimbarea guvernului dupa 45 de zile.

”Imi cer scuze anticipat dlui Zegrean si la toti constitutionalistii, la profesionisti, insa am cu totul alta parere. Ne ducem la cartea asta mica (Constitutia – n.r.), vitala si cautam articolul 107, care spune foarte clar – presedintele Romaniei nu-l poate revoca pe primul ministru.

De aici venim si spunem – sta suspendat 45 de zile premierul. Si? Cineva trebuie sa emita un decret de revocare si presedintele nu poate. Ar putea Parlamentul, dar numai printr-o motiune de cenzura.

Deci premierul nu poate fi schimbat decat prin votul Parlamentului. Majoritatea care e acum in parlament arata ca nu ar fi nicio sansa ca parlamentul sa dea un vot, sa spunem ca face opozitia o motiune de cenzura, nu ar fi nicio sansa sa treaca. Daca s-ar merge pe aceasta idee e clar ca dupa motiunea de cenzura picata in parlament premierul e mai viu decat oricand”, a declarat Traian Basescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img