joi, 25 aprilie, 2024

Transcapatanii – Soseaua din Romania care strabate cerul la 2000 de metri altitudine. Peisajul este ametitor – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Transalpina va avea, in urmatorii ani, nu un competitor, ci un mic frate.

Astfel, Valcea va beneficia de a doua sosea care urca pana la 2000 de metri altitudine. Este vorba de Transcapatanii, drumul care va pleca din Horezu si se inchide la Malaia, unind, astfel, intr-o iubire unica a turismului, Oltenia de sub munte cu Valea Lotrului.

Ce ar putea fi mai frumos decat acest arc rutier, care pleaca de la Manastirea Brancoveanului, urca in statiunea Varful lui Romani, se inchina la meteora de aici, trece prin platoul Ursului, pe langa ruinele conacului si aeroportul Bratienilor de la Zmeuret, si coboara in Valea Lordului Lotru?

O sosea lunga de 30 de km, care strabate cerul Valcii, mangaind fagii, molizii, brazii, serpuind ca o vipera printre bujorii de munte, modeland stancile noptii si culegand stele, aceasta va fi Transcapatanii.

Soseaua este prinsa in strategia de dezvoltare a orasului Horezu si urmeaza a fi finantata cu fonduri europene. Importanta ei turistica pentru Valcea este epocala, cu aceasta sosea nu credem ca mai poate fi detronat judetul de pe primul loc al turismului romanesc. Ce vor insemna atunci Valea Lotrului, Oltenia de sub munte, drumul statiunilor, schiul montan, drumetiile… ne imaginam oare?

„Turismul din Valcea nu va avea rivalitate, orice poate fi intalnit aici, ceramica de la Horezu se va uni cu lotrii din Malaia si, evident, cu restul localitatilor de la Valea Lotrului. Este strategia noastra de dezvoltare, un proiect amplu, drumul exista, drum montan, care este parcurs mereu cu masini de teren, dar acest drum dorim sa fie pentru toata lumea, este kilometrul zero al unui alt concept de turism, un turism global, de perspectiva si chiar de curaj”, spune Ilie Fartat, primarul din Horezu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img