joi, 25 aprilie, 2024

Trasaturi fizice surprinzatoare pe care oamenii le considera atragatoare in diferite culturi

Distribuie:

Publicat:

In functie de tara in care traieste o persoana, idealurile sale de frumusete pot fi complet diferite fata de ale celorlalti. Ceea ce multi ar putea considera ca fiind un defect fizic poate fi o trasatura atragatoare pentru altcineva. Iata o selectie a celor mai interesante lucruri pe care oamenii le considera sexy in diferite culturi.

Japonia – Dintii strambi. In Occident, o dantura dreapta reprezinta definitia zambetului perfect si multi nu isi pot imagina ca alte persoane ar putea crede contrariul. In Japonia, insa, lucrurile stau exact invers: apogeul atractivitatii este asa zisul „yaeba” sau dintii strambi. Se crede ca oamenii arata mai dragut daca au aceasta calitate. De aceea, medicii dentisti din Japonia sunt la mare cautare in randul barbatilor si femeilor, scrie one.ro.

Noua Guinee si Africa de Vest – Cicatricile. Locuitorii din Noua Guinee si alte cateva tari din Africa inca isi decoreaza corpurile cu modele si numeroase cicatrici artistice. Aceste cicatrici le sunt de obicei facute barbatilor in timpul unei ceremonii de initiere, in timp ce pentru femei aceste „tatuaje” sunt considerate un indicator al frumusetii supreme. Desigur, si in tarile dezvoltate exista un numar mare de oameni care gasesc aceasta practica atragatoare – fiind cunoscuta drept „modificare corporala”.

Coreea de Sud – Fata in forma de inima. In Coreea de sud, chirurgia plastica nu doar ca este foarte raspandita, ci este considerata complet normal. In marile orase, vei vedea la tot pasul reclame care incurajeaza oamenii sa recurga la operatie estetica pentru imbunatatirea aspectului fizic. Aici, fata in forma de inima este vazuta ca una dintre trasaturile cheie ale frumusetii. Pentru a obtine asta, multi coreeni sunt dispusi sa treaca prin operatii complexe care deseori implica la ruperea oaselor mandibulei in trei parti, inlaturarea partii centrale si lipirea celorlalte doua pentru crearea unei barbii mai ascutite. Dupa care, colturile noii barbii sunt rotunjite. Mult timp in urma acestui tip de operatie, pacientii nu pot sa manance alimente solide.

Mauritania – Greutatea excesiva. Femeile din Mauritania nu au nicio sansa sa atraga privirile barbatilor daca nu au straturi de grasime pe stomac. Pentru a se asigura ca fetele ajung la dimensiunile dorite, parintii lor le trimit la „ferme” speciale unde pot manca pana la 16.000 de calorii pe zi (valoarea normala fiind de 1,500 de calorii). Din pacate, din cauza acestei traditii, multe fete dezvolta afectiuni ale stomacului.
Iran – Plasturi chirurgicali pe nas. Iran este capitala rinoplastiei. In ciuda costurilor ridicate pe care le presupune aceasta procedura, femeile si barbatii din aceasta tara sunt gata sa plateasca oricat de dragul unui nas drept, care este vazut de locuitori nu doar ca un simbol al frumusetii, ci si al unui anumit statut social. Acesta, insa, este departe de a fi cel mai ciudat lucru pe care il puteti vedea in Iran. Chiar daca nu au trecut printr-o rinoplastie, anumite persoane decid sa se plimbe in public cu un plasture pe fata pentru a-I face pe ceilalti sa creada ca si-au operat nasul.

China si Thailanda – pielea palida. In multe zone din Asia, tenul palid este considerat a fi cel mai inalt standard de frumusete. Daca mergi intr-un magazin in cautarea unei creme de fata, este putin probabil sa gasiti una care nu contine un ingredient pentru albire, inclusiv in cazul produselor barbatesti de dupa ras. Multi chinezi refuza sa meaga la plaja fara o masca, din dorinta de a proteja pielea de efectele solare. Mai mult, chinezoaicele si thailandezele cred ca occidentalii sunt nebuni pentru ca isi doresc sa mearga la solar.

Tribul Fula (Africa) – Fruntea inalta. Cel mai important atribut pentru femeile din tribul Fula din Africa este sa aiba o frunte inalta. De aceea, unele femei din trib isi indeparteaza o parte din podoaba capilara pentru a crea iluzia unei frunti mai late. O traditie similara a fost observata si in Europa medievala, atunci cand femeile erau renumite pentru indepartarea a jumatate din parul de pe frunte.

Myanmar (Burma) – Gatul lung. Una dintre regiunile a Myanmar-ului de est a fost denumit „tara femeilor-girafa”. Aceast nume se refera la tribul Kayan care traieste acolo, ale carui femei poarta inele in jurul gatului. Pentru acest trib, cu cat gatul unei persoane este mai lung, cu atat arata mai bine. Potrivit legendei, aceste inele de metal protejeaza femeile Kayan de tigri, desi in realitate este doar o modalitate de exprimare a identitatii lor tribale.

Tribul Mursi (Etiopia) – Buze largite. In tribul Mursi, fetele invata sa-si intinda pielea buzei de jos, folosindu-se de discuri speciale. Cu cat este mai mare discul, cu atat statutul social al fetei este mai inalt si zestrea care trebuie platita inainte de casatorie este mai mare. Cat despre motivul din spatele acestei traditii neobisnuite, exista doua teorii: prima ar fi ca Mursi cred ca spiritele rele pot intra intr-o persoana prrin gura si de aceea discul care scopul e a le opri. Potrivit celeilalte versiuni, oamenii din trib au inceput sa faca acest lucru pentru a evita ca femeile lor sa fie furate si folosite ca sclave.

Tajikistan – Sprancenele impreunate. In anumite zone din Tajikistan, „monospranceana” este considerata un semn al frumusetii feminine. Daca natura nu a inzestrat-o pe femeie cu aceasta trasatura, aceasta poate sa aplice un machiaj negru in zona dintre sprancene. Oamenii locului sunt convinsi ca sprancenele impreunate sunt un indicator ca persoana va avea noroc in viata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img