vineri, 29 martie, 2024

Tratamente cu bicarbonat de sodiu care fac minuni

Distribuie:

Publicat:

Bicarbonatul de sodiu este solutia ieftina si eficienta care te ajuta sa ai o piele catifelata si un par plin de volum. Potrivit expertilor invitati in emisiunea The Dr. Oz Show, bicarbonatul poate sa fie folosit ca exfoliant pentru ten, ca sampon uscat pentru parul gras, precum si pentru un zambet stralucitor si o pedichiura perfecta.

Iata cele mai eficiente tratamente de infrumusetare cu bicarbonat de sodiu:

1. Sampon uscat

In loc sa cheltui multi bani pe sampoanele uscate, Dr. Oz recomanda folosirea bicarbonatului de sodiu. Pune bicarbonat de sodiu la radacina, ciufuleste parul si maseaza bine, dupa care scutura-l bine. Efectul va fi la fel de rapid si eficient.

2. Sampon pentru volum

Amesteca putin bicarbonat de sodiu impreuna cu cantitatea de sampon pe care o folosesti pentru o spalare. Parul va capata mai mult volum, deoarece bicarbonatul indeparteaza impuritatile si face firul mai usor.

3. Tratament pentru acnee

Amesteca bicarbonat de sodiu cu miere de albine, aplica pasta si lasa sa actioneze 15 minute. Se clateste cu apa calduta.

4. Albirea dintilor

Amesteca bicarbonat de sodiu, capsuni si zeama de lamaie pentru a obtine o pasta pe care sa o folosesti pentru periajul dentar.

5. Curatarea periei de par

Pentru a curata peria de par ai nevoie de bicarbonat. Amesteca intr-o bol apa calda cu trei linguri de bicarbonat si lasa peria in aceasta solutie.

6. Exfoliant pentru fata

Amesteca o lingura cu bicarbonat de sodiu in produsul de curatare faciala pe care-l folosesti. Astfel vei forma o pasta pe care o poti folosi pentru a exfolia tenul cu miscari circulare. Pielea va ramane catifelata si curata.

7. Pedichiura

Pentru a avea picioare catifelate poti sa apelezi tot la bicarbonatul de sodiu. Amesteca 3 linguri cu bicarbonat de sodiu cu apa calda si inmoaie picioarele in ea timp de 20 de minute. Adauga si cateva picaturi de ulei esential de lavanda pentru un efect relaxant. La final prepara p pasta din bicarbonat si apa cu ajutorul careia sa exfoliezi pielea de pe calcaie si zonele mai aspre.

8. Pentru stralucirea tenului

Amesteca bicarbonat de sodiu cu o lingura de zeama de lamaie si cateva picaturi de ulei de masline. Dupa ce ai curatat bine tenul se aplica aceasta pasta si se lasa sa actioneze 10 minute. Se indeparteaza cu apa calduta. (sursa: eva.ro)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img