sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tratamente naturiste eficiente in ateroscleroza

Distribuie:

Publicat:

Ateroscleroza apare atunci cand grasimile, colesterolul sau calciul se depun pe peretii arterelor. Orice parte a corpului poate fi afectata de ateroscleroza, incepand de la picioare si pana la inima sau rinichi. Exista mai multe tipuri de ateroscleroza, in functie de localizarea si cauzele acesteia.

Tratamentele se fac cu plante care prezinta actiuni diuretice, depurative, laxative, colagog-coleretice, sedative, vasodilatatoare si hipotensive. Aceste plante sunt recomandate mai mult în scop profilactic,  pentru evitarea cauzelor care duc la ateroscleroza. Ele vor contribui la dizolvarea colesterolului sanguin, la prevenirea oxidarii colesterolului si a formarii de cheaguri circulante prin artere.
În acest scop se vor face tratamente de lunga durata (1-2 luni), cu ceaiuri din flori, frunze si fructe de paducel, flori de soc si arnica, frunze de anghinare, gingko biloba, mesteacan, papadie, patlagina, saschiu, vasc, herba de coada-calului, sulfina, traista-ciobanului, teci de fasole si fructe de catina alba, afine, fragi, ienupar, macese, coacaze negre, coriandru, chimion.

Pentru îndepartarea ateroamelor din circuitul sanguin se mai pot lua cate 3 linguri pe zi cu tinctura de salcam japonez (Sophora japonica) sau 3 paharele cu macerat în vin cu vasc, fructe de paducel, coaja de salcie si de crusin, radacini de ghintura. Apiterapia recomanda bolnavilor de ateroscleroza mai multe preparate: –  polen (cate 20 g pe zi, dimineata, pe stomacul gol, timp de 30 de zile în fiecare trimestru); – polenovital (un amestec de polen cu laptisor de matca, din care se iau 3-4 comprimate pe zi, timp de 4 saptamani); – laptisor de matca (cate 3-6 drajeuri pe zi); – miere de tei amestecata cu hrean ras (cate o ceasca pe zi, macerata 12 ore anterior); – miere de albine în otet de mere (cate 2 lingurite la 100 ml apa de 3 ori pe zi, înainte de mese); – amestec din 2-3 linguri de miere cu ½ pahar suc de ceapa, care se consuma zilnic, fractionat în 3 reprize, pe durata unei cure de 3-4 luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img