miercuri, 17 aprilie, 2024

Trebuie sa citesti asta daca ai de platit taxe si impozite in orasul vasluian Negresti

Distribuie:

Publicat:

A fost aglomeratie in ultimele zile din an la ghiseele unde oamenii din Negresti isI platesc taxele si impozitele locale. Autoritatile se asteapta la un numar crescut de contribuabili si pentru urmatoarea perioda. Totul vine dupa ce Consiliul Local a decis sa le ofere reduceri persoanelor care isi platesc datoriile. Potrivit deciziei luate de autoritatI, negrestenii care au restante catre bugetul local vor plati penalizari cu 73% mai mici, daca isi platesc datoriile pana la sfarsitul lunii martie.

 Orasul Negresti, cunoscut ca unul dintre cele mai sarace din Romania, are 11.000 de locuitori. In evidentele Directiei de taxe si impozite locale, peste 1.500 dintre acestia au restante care depasesc, in total, trei milioane de lei. Sunt familii care nu si-au mai platit datoriile de cativa ani de zile. MultI au fost descurajatI sa isI mai plateasca impozitele din cauza penalitatilor care au dus practic la dublarea debitelor initiale. Data fiind o astfel de situatie, Primaria negresti a initiat un proiect de hotarare care sa vina in sprijinul oamenilor cu datorii, proiect care a fost votat de consilierii locali la finele anului trecut.

 „In ultima sedinta din anul trecut a fost initiat si aprobat un proiect privind acodarea de facilitati fiscale in cuantum de 73 % pentru majorarile de intarziere datorate la 30 septembrie 2015”, a declarat seful serviciului Taxe si Impozite, din cadrul Primariei Negresti Gelu Papuc.

 Astfel, persoanele cu restante care isi vor plati taxele si impozitele pana pe 31 martie 2016 vor plati penalitati cu 73% mai mici decat cele calculate. Primarul spune ca daca initiativa isi va atinge scopul si va creste numarul celor care isi platesc taxele, va folosi banii incasati pentru renovarea pietei agroalimentare din oras pentru care ar fi nevoie de 2,4 milioane de lei. „Avem o piata in paragina. Acest obiectiv a fost construit in urma cu 40 de ani. Daca avem un grad de incasare bun la taxe sI impozite locale sI cu ce mai primim din bugetul lui 2016 dorim sa facem o piata moderna pe structura metalica”, a precizat primarul orasului Negresti, Vasile Voicu. Primaria Negresti a avut in acest an incasari de 1,6 milioane de lei din taxe si impozite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img