marți, 16 aprilie, 2024

Trei copii cu autism se nasc, zilnic, in Romania

Distribuie:

Publicat:

Potrivit datelor Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania, multi dintre copiii cu autism nu beneficiaza de un program de terapie constant si ajug adulti care nu-si pot valorifica potentialul.

„La fiecare sapte ore si jumatate, in Romania se naste un copil cu autism. Pe masura ce creste, acestuia ii surade norocul doar daca parintii pot sustine un program de terapie constant“, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania. Atunci cand este incurajat sa isi dezvolte potentialul, poate ajunge pianist, pictor, sau orice isi doreste si poate fi inclus in invatamantul de masa. Cu toate acestea, lucrurile stau exact invers. Prea putini copii gasesc sprijinul de care au nevoie la momentul potrivit, trec prin adolescenta si devin adulti, fara a fi primit indrumarea necesara. Despre acest subiect si multe altele se va discuta in cadrul Conferintei Nationale dedicate autismului “Autismul dincolo de copilarie”, care va avea loc intre 6 si 7 mai la Bucuresti, noteaza adevarul.ro.

„Autismul dincolo de copilarie” isi propune sa aduca in atentia publicului importanta interventiei timpurii in cazul copiilor cu Tulburari din Spectrul Autismului – TSA, care, cu siguranta, influenteaza conditia acestora ca adolescenti si adulti. Evenimentul urmareste informarea cu privire la noutatile in abordarea biomedicala si dezbaterea tehnicilor de interventie specifice adolescentilor si adutilor cu TSA. Aceste persoane pot fi ajutate. Interventia timpurie, educatia speciala, sprijinul familiei si medicatia potrivita sporind semnificativ sansele unei vieti normale a copiilor cu TSA. Mai mult decat atat, programele educationale pot mari capacitatea de invatare a acestora, precum si abilitatile de a comunica si de a relationa. Conferinta va reuni medici specialisti, psihologi, sociologi, parinti si persoane diagnosticate cu TSA, studenti si masteranzi. Sesiunile de discutii si workshop-urile propun participantilor teme precum dificultatile incercate de persoana cu autism dupa perioada copilariei, precum si metodele de succes culese din experienta specialistilor autohtoni si de peste hotare. Autismul este o tulburare neuropsihiatrica grava ale carei cauze nu sunt cunoscute. Tulburarea este diagnosticata in copilarie, micutii ilolandu-se si pierzand abilitatile dobandite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img