marți, 19 martie, 2024

TREI cutremure de peste 5 grade in decurs de cateva ore, in Italia

Distribuie:

Publicat:

Inca doua cutremure puternice cu magnitudine mai mare de 5 au lovit miercuri dimineata, centrul Italiei, intr-o zona aflata in prezent sub zapada si deja afectata de o serie de seisme puternice in august si octombrie anul trecut, transmite France Presse, citate de Agerpres.

Al doilea, mai puternic si mai lung, evaluat la 5,7 grade, a avut loc la ora locala 11:14 (10:14 GMT), iar al treilea, evaluat la 5,5 grade, s-a produs la ora locala 11:25 (10:25 GMT).

Toate cele trei cutremure s-au simtit si la Roma. Deocamdata au fost semnalate doar cateva mici surpari suplimentare in zonele deja devastate de seismele de anul trecut.

Epicentrele au fost localizate intre localitatile Montereale, Capitignano, Campostoto, Barete, Pizzoli si Amatrice, potrivit Protectiei civile, care nu are inca informatii despre eventuale pagube sau victime.

Amtrice a fost localitatea cea mai afectata de cutremurul de 6 grade care a facut aproape 300 de morti pe 24 august 2016. La 26 octombrie 2016, doua cutremure de 5,5 si 6,1 grade, putin mai departe la nord, a provocat pagube importante, dar nu si victime, la fel ca un alt cutremur de 6,5 grade, inregistrat la 30 octombrie in apropiere de Norcia, in aceeasi zona. De aproximativ zece zile, in aceasta regiune s-au produs ninsori semnificative care au facut multe drumuri impracticabile si zapada a facut sa se prabuseasca marti spitalul de campanie provizoriu format din module gonflabile la Amatrice.

“Nu stiu daca am facut ceva gresit, ma intreb de ieri, 1,5 pana la 2 metri de zapada si, acum, cutremur. Ce sa spun? Nu mai am cuvinte”, a declarat la la televiziune primarul din Amatrice, Sergio Pirozzi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img