vineri, 29 martie, 2024

Trei judete bulgaresti vor alipirea la Romania! ‘Bulgarii din aceasta regiune nu mai vor sa fie partasi…’

Distribuie:

Publicat:

Trei judete din nord-vestul Bulgariei vor sa organizeze un referendum in vederea obtinerii unei declaratii de independenta fata de statul bulgar, informeaza nova.bg – site-ul televiziunii nationale NOVA. Organizatorul acestei consultari populare, Boris Kamenov, a declarat pentru media ca dupa obtinerea independentei cele trei judete vor sa adere la Romania. Conform televiziunii NOVA, locuitorii din judetele Vidin, Vratsa si Montana spun ca vor sa scape regiunea de coruptia din tara.

”Locuitorii din nord-vest sunt recunoscuti ca luptatori. Populatia acestei regiuni a organizat revolta impotriva Imperiului Otoman, precum si asa-numita revolta Septembrie 1923”, a declarat Boris Kamenov. El a subliniat ca ”bulgarii din aceasta regiune nu mai vor sa fie partasi la coruptie si vor lupta pentru o democratie adevarata”.

Intrebat de ce nord-vestul Bulgariei vrea sa devina parte a Romaniei, Kamenov a raspuns fara ezitare ca sistemul judiciar romanesc este mai eficient: ”Sistemul lor judiciar este mult mai democratic si mai reformat”, a spus el. Un alt separatist spune ca sustine initiativa si pentru ca in regiune nu exista nicio activitate economica. ”Lucram la Kozloduy, in Plovdiv si in alte orase, aici nu este nimic”, a spus barbatul.

Sondaj OPTIMIST pentru pro-europenii din Rep. Moldova! O majoritate covarsitoare alege drumul spre vest

Initiatorul miscarii de independenta a adaugat ca numai dupa ce regiunea va deveni independenta, va merge in Romania cu o propunere de a se alatura acesteia. Intrebat daca Montana, Vidin si Vratsa ar deveni un fel de Catalonia, Kamenov a spus ca in nord-vest este nevoie de ”un om ca Puigdemont”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img